Het Belang van Limburg

Tongerse agenten gewond bij achtervolg­ing

-

Twee agenten hebben lichte verwonding­en opgelopen bij de arrestatie van een gevluchte automobili­st. Die reed zich vast op een wegversper­ring, en een tractor.

De Volkswagen Golf GTI probeerde vrijdag rond 17 uur vanuit Tongeren via binnenwege­n in AltHoeselt aan de politie te ontkomen. Hij dacht een vluchtweg gevonden te hebben via de Trulstraat richting Hoeselt. Maar de automobili­st zag dat de politie hem op de hielen zat. De snelle VW Golf draaide rond de kapel en reed weer richting Trulstraat. Daar zijn wegwerkzaa­mheden. Een landbouwer die met zijn tractor passeerde, stopte er om zich te informeren. “Ik had de achtervolg­ing gezien. Ik ben aan de werken gestopt om even bij de omwonenden te horen wat er precies aan de hand was”, vertelt de landbouwer. “Terwijl ik daar stond, kwam de bestuurder opnieuw met een hoge snelheid aangereden. Door mijn tractor en door de wegversper­ring kon de man geen kant meer op.” De politie reed achter de vluchtende VW Golf. De bestuurder kwam aan de werken in de val te zitten.

Arrestatie

De politieage­nten bestormden de auto meteen en haalden de man achter het stuur vandaan. Hij strubbelde hevig tegen. Toen de agenten de man tegen de grond hielden probeerde hij nog los te komen, en daarbij raakte een politieage­nte van Tongeren lichtgewon­d. Een ambulance kwam ter plaatse om de agenten te controlere­n en ter plaatse te verzorgen. De ingerekend­e bestuurder werd overgebrac­ht naar het politiecom­missariaat.

 ?? FOTO TP ?? Twee agenten raakten lichtgewon­d bij de schermutse­ling.
FOTO TP Twee agenten raakten lichtgewon­d bij de schermutse­ling.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium