Het Belang van Limburg

“Zestiende trainer in tien jaar”

Hoeperting­en ontslaat coach Sannen na twee speeldagen

- Gert SILLEN

Na amper twee speeldagen is het eerste trainerson­tslag in de provincial­e reeksen een feit. Hand In Hand Hoeperting­en (2B) heeft de samenwerki­ng met David Sannen stopgezet. “Beter nu, dan als het kalf helemaal verdronken is”, verwoordt voorzitter Jo Feytons de abrupte afdanking.

Het ontslag is geen grote verrassing. Hoeperting­en werd door de trainers van 2B als grootste titelkandi­daat beschouwd, maar kon die favorieten­rol tijdens de eerste twee competitie­duels niet waarmaken. Tegen zowel Zutendaal (3-0) als Thor (0-1) ging de Loonse club onderuit. Bovendien waren Koen Stieners en co de weg naar doel bijster, want na 180 minuten heeft Hoeperting­en nog geen goal gemaakt. De combinatie torenhoge ambities en tegenvalle­nde resultaten hebben tot het ontslag van T1 David Sannen geleid.

“Willen we niet helemaal achterop hinken in het klassement en nog blijven meedingen voor de titel, moesten we nu de knoop doorhakken”, aldus voorzitter Jo Feytons. “Of twee speeldagen niet heel snel is? Het gaat niet alleen om de huidige competitie. Vorig seizoen konden we de laatste acht duels ook niet winnen. Ik zag zondag geen beleving op het veld. Daarom deze kordate beslissing. David is een zeer aimabele persoon en een voetbaldie­r pur sang, maar we pakten geen punten.” Voor Sannen komt dit ontslag niet als een donderslag bij heldere hemel.

“Ik ken het huis. Het is geen verrassing. Ik ben de zestiende trainer in tien seizoenen die er de revue passeert. Iedere club heeft zijn DNA. Ondanks de stopzettin­g houd ik er een positief gevoel aan over.”

Nog dit: T2 Eddy Creten en keeperstra­iner Robby Noelmans nemen over, zolang er geen opvolger aangeduid is.

 ?? Foto DD ?? David Sannen: “Ik ken het huis, dit is geen verrassing.”
Foto DD David Sannen: “Ik ken het huis, dit is geen verrassing.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium