Het Belang van Limburg

20 jaar later verrassing op eerbetoon Luc De Vos

-

Soms vraagt een mens zich af of het echt alweer vijf jaar geleden is dat Luc De Vos onverwacht overleed. Het antwoord is ja, en daarom verenigde het kruim van de Vlaamse muziek zich gisteravon­d in de Gentse Vooruit om hulde te brengen aan de betreurde Gorki-frontman.

Opener Novastar zorgde al meteen voor een primeur - Joost Zweegers trad voor het eerst op in het Nederlands - en een hoogtepunt: het door alle aanwezigen meegezonge­n Mia. Waarom Tom Pintens vervolgens het woord piranha consequent op die andere manier uitsprak, is ons een raadsel, maar volgens presentato­r Stijn Meuris was dat omdat het rijmt op lasagna. SX was top over de hele lijn, en het duet dat Stefanie Callebaut samen met gastzanger Wannes Capelle brouwde van

Eisen Van De Romantiek mag wat ons betreft zo worden uitgebrach­t. Het was Stijn Meuris die voor de grootste verrassing van de avond zorgde met een blitzoptre­den van Noordkaap. Al was het maar omdat de band in 2000 splitte, en dus al twintig jaar niet meer op een podium had gestaan. Lars Van Bambost, niet zoals vroeger rechts vooraan, maar links achteraan verstopt achter de keyboards, eiste nog niet volledig zijn rol van gitaargod op. Maar toch: dreigende versies van Wie Zal Er Voor De Kinderen Zorgen en Monstertje. Twee songs slechts, en toen was het alweer voorbij. Kort maar krachtig, totaal onverwacht, maar wel een lekkere amuse-gueule voor de reünieconc­erten van Noordkaap in C-mine Genk (03/04) en de Brusselse Ancienne Belgique (11/04 en 18/04). Met De Mens ging het dak eraf, en Gorki minus Vos, uiteraard - sloot gepast af. De Radio 1 Sessie wordt uitgezonde­n op 29 november.

 ??  ??
 ?? FOTO HENDRIK DE SMET ?? Stijn Meuris van Noordkaap.
FOTO HENDRIK DE SMET Stijn Meuris van Noordkaap.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium