Het Belang van Limburg

Bed van eigen bodem

-

Toegegeven: Limburg telt een aantal fabrikante­n van bedden en matrassen. Maar de beddenmake­rs van Sleep Design in Lommel houden er een unieke strategie op na. Ze produceren niet enkel de bedden, boxsprings en matrassen, ze verkopen en plaatsen ze ook zelf.

Het verhaal van Sleep Design begint in 1994, als vader Jean Haesendonc­kx start met de productie van kwaliteits­matrassen en boxsprings. De overtuigin­g dat alle materialen daarvoor van Belgische oorsprong moesten zijn, bestaat nog steeds bij de tweede generatie die ondertusse­n de fakkel heeft overgenome­n. Dochter Valerie en zoon Philippe Haesendonc­kx kozen er tien jaar geleden wel voor om ook rechtstree­ks aan de klant te verkopen. Dat begon in Lommel, later volgden nog filialen in Genk en Sint-Truiden.

“Die strategie maakt ons uniek”, zegt Valerie Haesendonc­kx. “Zo houden we de keten van productie tot klant het kortst en blijven er geen euro’s plakken bij tussenpers­onen. Wij zijn een beddenreta­iler die kwaliteit en maatwerk levert, en die ook zelf produceert.” De bedden van Sleep Design mogen dan wel aan hoge kwaliteits­eisen voldoen, dankzij het korteketen­principe zijn de meeste bedden geleverd en geplaatst aan prijzen tussen de 2.500 en 3.500 euro. Op dit moment telt Sleep Design 18 medewerker­s, inclusief het winkelpers­oneel.

Om zijn 25ste verjaardag te vieren, investeert Sleep Design nu in een nieuwe winkel en showroom in dezelfde straat in Lommel. “Daardoor komt er in ons atelier ruimte vrij voor extra capaciteit en innovatie”, zegt Philippe Haesendonc­kx. Er komen nieuwe machines en dat brengt extra jobs met zich mee, naar schatting drie tot vijf nieuwe banen. “Dankzij die extra capaciteit kunnen we dan weer nieuwe winkels openen”, zegt Valerie Haesendonc­kx. “Limburg is met onze drie winkels nu goed gedekt. Buiten Limburg willen we op termijn naar vijf tot zeven nieuwe winkels. Maar we gaan geen gekke dingen doen. We willen best wel groeien tot tien winkels, maar op ons eigen tempo.”

Een bedrijf dat geleid wordt door broer en zus, behalve bij JBC komt dat niet zo vaak voor. “We vullen elkaar goed aan”, zegt Valerie. “Ik sta in voor het commerciël­e en financiële luik, terwijl Philippe zich de techniek en R&D aantrekt.”

→ www.sleep-design.be

 ?? FOTO RR ?? Philippe en Valerie Haesendonc­kx: “Op ons eigen tempo willen we naar tien winkels.”
FOTO RR Philippe en Valerie Haesendonc­kx: “Op ons eigen tempo willen we naar tien winkels.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium