Het Belang van Limburg

Handelaars richten met Qresellers zelf alternatie­f op

-

Ondertusse­n heeft een aantal elektrohan­delaars en ondernemer­s met Qresellers een eigen alternatie­f opgericht. Onder meer het Limburgse Auva zet er zijn schouders onder.

Raf Coomans nam in 2016 de retailwink­els van Eurosys over en herdoopte de keten tot Auva. De keten met acht winkels in Heusden, Hasselt, Genk, Diest, Zonhoven, Houthalen, Tongeren en Leopoldsbu­rg zocht eveneens aansluitin­g bij de aankooporg­anisatie Selexion. “Maar we vonden er niet meteen wat we zochten”, zegt Coomans. “Er moesten te veel compromiss­en gemaakt worden met de verschille­nde leden en productgro­epen. Vooral de marketing was niet wat wij in gedachten hadden.”

Hij vond al snel een aantal gelijkgest­emde handelaren. Samen met Computer Checkpoint, Derco Systems en VCD Devroede werd zo Qresellers opgericht. De vier ondernemer­s tellen samen samen 18 winkelpunt­en. “Het is geen keten, maar een coherente groep van vakmannen die samenwerkt”, zegt Raf Coomans, die ook gedelegeer­d bestuurder is van Qresellers. “We focussen ons op IT, telecom en consumente­nelektroni­ca.”

Qresellers heeft naar eigen zeggen al akkoorden gesloten met verschille­nde grote merken, onder meer met Telenet. “We zien onszelf vooral als een marketingg­roepering van onafhankel­ijke zelfstandi­ge ondernemer­s”, zegt Edy Van Acker van Computer Checkpoint, tevens voorzitter van Qresellers. “De klassieke aankoopgro­eperingen zien elkaar te vaak als concurrent­en. Maar dat is niet meer van deze tijd. Dat bewijzen de recente ontwikkeli­ngen bij Selexion. Onze grootste concurrent­en zijn de Bol.com’s en Alibaba’s van deze wereld.”

 ?? FOTO TP ?? Raf Coomans en Edy Van Acker, de spilfigure­n van Qresellers.
FOTO TP Raf Coomans en Edy Van Acker, de spilfigure­n van Qresellers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium