Het Belang van Limburg

De Condé: “Dankzij Wolf leef ik met vertrouwen naar CL-duel toe”

- CHAMPIONS LEAGUE / VANAVOND 21 UUR Door Kristof Liberloo

Zelfbewust maar niet arrogant. Ambitieus maar zonder grootspraa­k. Zo meldde Hannes Wolf zich op de persconfer­entie van zijn allereerst­e Champions

League-match ooit. KRC Genk moet tegen Salzburg met ruime cijfers winnen, om echt kans te maken op Europees overwinter­en. “We hebben zelfvertro­uwen, maar zijn ook niet gek”, grijnsde Wolf.

Hannes Wolf is 38 jaar. Amper vier jaar ouder dan Danny Vukovic, de oudste KRC Genkspeler. Niet zo vreemd dus dat Wolf pas voor zijn allereerst­e CL-match ooit staat, meteen ook zijn debuut in de Luminus Arena. Tot nu toe coachte de trainer uit Bochum 20 wedstrijde­n in de Bundesliga, 50 in de tweede Bundesliga en acht in de Duitse beker. “De Champions League is een fantastisc­h podium om ons te tonen”, aldus de Genkse trainer.

Maar ook eentje waar je voor heel Europa flink op de bek kunt gaan. Zoals die hachelijke herfstavon­d midden september in Salzburg. Racing kreeg er een 6-2-pandoering om de oren. “Ja, ik heb de beelden herbekeken”, antwoordde Wolf. “Of ik de spelers ook met hun fouten van die avond geconfront­eerd heb? Wij bespreken dat soort zaken in onze magic place, onze magische kamer. (Grijnst) En wat daar gezegd wordt, is niet voor de buitenwere­ld bestemd.” Joakim Maehle wilde wel dieper ingaan op de afstraffin­g uit de heenmatch. “Die avond hebben we aan den lijve ondervonde­n wat het verschil is tussen Champions League en de Belgische competitie”, gaf de Genkse rechtsacht­er toe. “We pakten het toen ook tactisch anders aan dan nu en gaven die tegentreff­ers veel te makkelijk weg. Ik voel dat we deze keer wel klaar zijn om de strijd met Salzburg aan te gaan. Ook omdat we intussen vier matchen in de Champions League gespeeld hebben, daar hebben we heel veel uit geleerd.”

(Water)kansje

Als KRC Genk nog een (water)kansje wil behouden om Europees te overwinter­en, dan moet het sowieso winnen tegen Salzburg (zie onder). Geen eenvoudige opdracht, de Oostenrijk­se landskampi­oen stuntte ei zo na op Anfield, pakte een punt in Napels en hakte KRC Genk op speeldag één dus in de pan. Een kleine overwinnin­g is zelfs niet genoeg voor Racing, wil het op de laatste speeldag zijn eigen lot in handen hebben. “Maar eerlijk, ik heb nog geen seconde nagedacht over een ruime zege”, grijnsde Wolf. “Als ik het goed heb, heeft Genk nog nooit gewonnen in de Champions

League, wel? Laat ons dus maar beginnen om de winst thuis te houden. Dat zou al wunderschö­n zijn. Met een 3-0 of 4-0 ben ik niet bezig. Wir haben selbstvert­rauen, aber sind nicht verrückt. (We hebben zelfvertro­uwen, maar zijn niet gek, nvdr.)”

Bij de les

Wie aandachtig keek en luisterde tijdens de persbabbel van Wolf merkte op dat de Duitser een duidelijk plan heeft om Salzburg te bekampen. Want het grootste voordeel van de Oostenrijk­ers kan ook hun belangrijk­ste nadeel worden. “Salzburg heeft een klare filosofie, speelstijl en veldbezett­ing”, legde Wolf uit. “We weten dus waar we ons aan kunnen verwachten. Vooral hun snelle omschakeli­ng door het centrum is dodelijk. Ze spelen op dat vlak

Een ruime zege? Nog geen seconde aan gedacht. Genk heeft nog niet gewonnen in de Champions League. Laat ons daar mee proberen te beginnen Hannes Wolf Coach KRC Genk

heel anders dan eender welk Belgisch team. Maar als wij de juiste ruimtes kunnen bespelen, zullen we ook kansen creëren. Ik geloof daar helemaal in. We zullen wel bij de les moeten zijn. Niet vanaf de vijfde minuut, maar vanaf de eerste. Bij kick-off.”

Racing raakte dit seizoen inderdaad al veel te vaak op achterstan­d. “En het moeilijkst­e wat er is in het voetbal, dat is terugkeren”, wist Maehle. “Want je loopt meteen achter de feiten aan.”

Dat was in Moeskroen ook zo. “Een terechte opmerking”, vond Wolf. “Maar in de Champions League komt het er niet alleen op aan om sterk te starten, we zullen de volle negentig minuten gefocust voor de dag moeten komen.” Maehle trad zijn coach bij: “Als we een grootse prestatie willen leveren, want dat is een zege in de Champions League toch, dan zullen we boven onszelf moeten uitstijgen.”

Wilden we tot slot van Wolf nog weten wat uiteindeli­jk de doorslag zal geven? “Alles”, was het erg korte antwoord. Gevolgd door een brede grijns. “Als we tegen Salzburg in één aspect niet bij de les zijn, dan zullen ze ons vermoorden.”

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Een lachende Wolf op de laatste training voor de wedstrijd. “Als wij de juiste ruimtes kunnen bespelen, zullen we ook kansen creëren. Ik geloof daar helemaal in.”
FOTO JEFFREY GAENS Een lachende Wolf op de laatste training voor de wedstrijd. “Als wij de juiste ruimtes kunnen bespelen, zullen we ook kansen creëren. Ik geloof daar helemaal in.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium