Het Belang van Limburg

FC Salzburg toen en nu: “Geen onderschat­ting na 6-2”

-

Eén punt in Genk geeft FC Salzburg zekerheid over Europees overwinter­en. “Maar wij zullen niet speculeren op een punt”, zegt Jesse Marsch. “Dat zit niet in ons DNA.”

De coach van Salzburg heeft ook weinig reden om anders te doen dan anders, een uitzege biedt zijn club zelfs nog uitzicht op de achtste finales in de Champions League. Vertrouwen heeft hij ook in overvloed, daar heeft het ontgoochel­ende gelijkspel (2-2) tegen het nietige St-Pölten in de competitie niets aan veranderd. “Dat kan gebeuren. Ons voetbal was goed, dat is het belangrijk­ste.”

Maar Marsch wil ook niet overdrijve­n in de andere richting. Er is één en ander veranderd sinds de 6-2 zege tegen Genk twee maanden geleden, benadrukt hij. “Bovendien: de uitslag gaf toen al een vertekend beeld. Genk was vaak dominant in die wedstrijd. Wij waren heel efficiënt. Wees gerust, wij zullen Genk niet onderschat­ten.”

Opgepast voor Wolf

De komst van Hannes Wolf naar KRC Genk vormt voor Marsch het grootste verschil met de heenmatch. “Omdat hij onze manier van spelen goed kent van zijn wedstrijde­n tegen RB Leipzig. Wolf is een prima jonge trainer, die het ons niet makkelijk zal maken. Voor ons is het bovendien lastig om op basis van één wedstrijd onder Wolf in te schatten op welke manier Genk gaat spelen. Al is dat niet het belangrijk­ste, wij gaan altijd uit van onze eigen kracht. Wij willen ook tonen dat de vier matchen in deze Champions League ons nog sterker hebben gemaakt.” Waarschijn­lijk mét de herstelde Haaland als één van de twee spitsen. “Hij is fit en klaar om te spelen. Mogelijk zelfs de volledige 90 minuten, hij heeft goed twee weken geleden nog een volledige match afgewerkt. En hij is zoals steeds enorm gebrand op een topprestat­ie.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Coach Jesse Marsch is op zijn hoede.
FOTO JEFFREY GAENS Coach Jesse Marsch is op zijn hoede.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium