Het Belang van Limburg

“Overdreven positieve stemming na Moeskroen”

-

“Tegen Salzburg zien of alles anders is”

“De stemming over de eerste match onder

Hannes Wolf was zeer positief, dat vond ik overdreven. Ik zag nog geen Hallelujah. 2-2 op Moeskroen is niet verkeerd, maar ook niet speciaal goed. Ik hoor dan dat de backs weer meedoen, de spelers meer lopen en initiatief tonen. Is dat niet altijd zo bij een nieuwe trainer? De teller staat immers voor iedereen weer op nul, er zijn nieuwe kansen. Salzburg zal een betere test zijn om te zien of het nu effectief allemaal anders is.”

“Niet Onuachu, maar middenveld­er moet Heynen vervangen”

“Het uitvallen van Bryan Heynen is een groot verlies. Na Vukovic al de tweede sleutelpio­n die Genk kwijt is. Het zou me verbazen als Onuachu nu gebracht wordt. Die is voorheen in de ploeg geschreeuw­d en de vorige trainer heeft daaraan toegegeven. Dat kwam de organisati­e niet ten goede. Ik zou voor een middenveld­er gaan. Zeker tegen dat sterke Oostenrijk­se middenveld moet Genk goed in blok functioner­en. En een vroege tegengoal vermijden, want dat is dikwijls de oorzaak van vele problemen geweest.”

“Enkel prestige op het spel”

“We moeten er niet flauw over doen: dit duel gaat voor Genk nergens meer om. Ze zullen niet met 4-0 winnen en een punt pakken in Napels. Deze match staat in het teken van de prestige van de coach. Gaat hij zich door Salzburg minder laten vangen dan Mazzu? Kiest hij voor omschakelv­oetbal of durft hij hoger te spelen? Salzburg kan met beide scenario’s om. Hoewel ze de laatste weken minder in vorm zijn, verdienen ze te overwinter­en in de Champions League. En daar gaan ze vol voor, Haaland werd specifiek gespaard voor deze match.”

YOUTH LEAGUE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium