Het Belang van Limburg

Mazzu spreekt voor het eerst na ontslag: “Tot de match tegen Eupen voelde ik steun van het bestuur”

-

Felice Mazzu heeft voor het eerst gereageerd sinds zijn ontslag bij KRC Genk. “Na de match tegen AA Gent wist ik dat het voorbij was”, aldus de Karolo bij Proximus Sports.

Over niks doen

“Voor het eerst in 25 jaar zit ik in deze situatie, ik moet leren om niets te doen, dat is niet makkelijk. Mijn geest is nu leeg, ik hoef niet aan voetbal te denken, dat is vreemd. (…) Het gevoel is dubbel. Enerzijds heb ik rust nodig om een moeilijke periode te vergeten. Want nooit had ik gedacht dat ik na vijf maanden ontslagen zou worden. Ik begin het voetbal al te missen.”

Over zijn ontslag

“Na de nederlaag tegen AA Gent wist ik dat het over en uit zou zijn. Ik voelde dat rondom mij, bij de directie en de staf, maar ook bij het publiek dat niet bepaald fair was op het einde van de match. Je merkt de signalen op dat er beslissing genomen zou worden, die match tegen Gent was de match te veel. (…) Tot de match tegen Eupen voelde ik wel degelijk steun van het bestuur.”

“Als het niet draait, dan moet een verantwoor­delijke gezocht worden. Meestal is dat de trainer. Ik kan u niet zeggen of ik de enige verantwoor­delijke was, of ik zelfs verantwoor­delijk te stellen viel. Want ik heb altijd alles gegeven, volgens mijn overtuigin­gen.”

Over de erfenis van Clement

“Mijn job doen, met mijn visie, overtuigin­g en ideeën, zonder het uitstekend­e werk van mijn voorganger per se voort te willen zetten. Daar ben ik misschien te laat mee begonnen.”

Over Hannes Wolf

“Ik heb de eerste match van mijn opvolger gezien tegen Moeskroen. Paintsil speelde sterk, hij was er de laatste weken onder mij niet bij. Ito deed het beter. Maar Genk incasseerd­e een vroege goal, zoals toen ik coach was. Genk moest op bepaalde momenten de match ondergaan, zoals toen ik coach was. Genk kwam terug in de match, zoals soms toen ik coach was. En een goal van Genk werd afgekeurd, zoals toen ik coach was. Zo veel was er dus niet veranderd. Logisch ook, als de nieuwe trainer er nog maar pas is. Sommige spelers kwamen enthousias­ter voor de dag. Genk verdiende te winnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium