Het Belang van Limburg

Hazard valt geblesseer­d uit, Courtois ontsnapt aan rood

- Door Guillaume Maebe

In het andere duel in groep B eindigde Real Madrid – PSG op 2-2. Met Rode Duivels in een hoofdrol. Thibaut Courtois ontsnapte aan rood en zag er niet goed uit bij de eerste Parijse goal, terwijl Eden Hazard geblesseer­d naar de kant moest.

Mede dankzij een uitstekend­e run op het middenveld van Eden Hazard, klom Real Madrid na iets meer dan een kwartier op voorsprong. Na een uur moest de Rode Duivel het veld verlaten met geen verzwikte enkel. Eentje die nota bene tot stand kwam na een overtredin­g van landgenoot Thomas Meunier. Maar goed dat het EK pas volgende zomer wordt gespeeld.

Ook Thibaut Courtios beleefde geen al te gelukkige avond. De Bilzenaar beging voor rust een strafschop­fout op Mauro Icardi, kreeg daar van ref Artur Soares Dias rood voor - de triple punishment-regel waarbij een doorgebrok­en speler neerhalen in het strafschop­gebied geen rood maar geel verdient, werd daarbij vakkundig genegeerd - maar zag alles herroepen worden omdat de VAR een voorafgaan­de overtredin­g van Idrissa Gueye op Marcelo had gezien. Oef.

Real domineerde en leek tien minuten voor tijd de winst binnen te hebben na de 2-0 van Benzema. Maar het kreeg alsnog het deksel op de neus. Eerst was er een bijzonder lullig momentje tussen Raphaël Varane en Thibaut Courtois waarbij die eerste zijn eigen doelman verschalkt­e na een moment van miscommuni­catie. Domper. En bron voor vertwijfel­ing. De thuisploeg was van slag en stond niet goed toen een volgende PSG-aanval finaal door Pablo Sarabia heerlijk in het dak van het doel werd getrapt: 2-2. Het punt volstond voor Real wel voor de kwalificat­ie voor de volgende ronde.

Vier goals Lewandowsk­i

Daarin krijgt het het gezelschap van Tottenham dat van 0-2 terugkwam tegen Olympiakos (4-2). Het al geplaatste Bayern versloeg Rode Ster Belgrado met 0-6 dankzij vier goals van Robert Lewandowsk­i in 14 minuten en 31 seconden: een record in de Champions League. Ook Manchester City is zeker van de volgende ronde na een 1-1-gelijkspel tegen Shakhtar Donetsk. Kevin De Bruyne speelde 70 minuten.

Atalanta Bergamo klopte Dinamo Zagreb met 2-0. Timothy Castagne viel na 65 minuten in. In groep D won het al geplaatste Juventus van Atlético Madrid met 1-0 dankzij een fenomenale vrije trap aan de achterlijn van Paolo Dybala.

Cristiano Ronaldo had voor zijn 175ste Europese match speciaal een haarband uit de kast gehaald. Bayer Leverkusen won met 0-2 op Lokomotiv Moskou en houdt zo zijn kansen op kwalificat­ie gaaf.

?? FOTO REUTERS ?? Eden Hazard verzwikte zijn enkel.
FOTO REUTERS Eden Hazard verzwikte zijn enkel.