Het Belang van Limburg

Zilver en tweemaal brons voor Birthe van den Berg

-

Birthe van den Berg heeft op het Vlaams badmintonk­ampioensch­ap in Leuven één zilveren en twee bronzen medailles behaald. Ook de broers Yaro en Iljo Van Delsen (tweemaal), Mirthe Van Parys (B1 enkel), Laura Poelmans en Joni Vanesch (B1 dubbel) grepen brons.

Birthe van den Berg verloor nipt de finale van het dames enkel (21-23-verlies tegen Flore Van den Houcke in de tweede set) en greep brons in het dames dubbel (met Marthe Tack, 1821 en 19-21-verlies tegen Annys-Biesbrouck) en dubbel gemengd (met Maarten Lenaerts).

“Ik heb wellicht één van mijn sterkste tornooien ooit gespeeld”, glunderde van den Berg. “Zo kon ik zaterdag zowel in het enkel- als dubbelspel het eerste reekshoofd uitschakel­en. Met drie halve finales en winst van de familie Demeyere was ik toen al heel tevreden over mijn tornooi. In de finale zondag, tegen Flore Va den

Houcke, had ik echt wel een derde set verdiend. In het dubbelspel verloren we van de latere winnaars en in de mix, waar ik vooraf mijn kansen het grootst inschatte, moesten we helaas opgeven na een blessure van mijn partner”, aldus de doctorandu­s burgerlijk ingenieur.

Minder vlot verliep het voor Ann Knaepen en Dylan Rosius. “Het enkelspel ging niet zoals verwacht”, geeft de Hebad-speler toe. “In het dubbelspel liep het wel beter, maar werden we in de kwartfinal­e uitgeschak­eld door de latere winnaars. Wonnen we die partij, dan had er ongetwijfe­ld meer ingezeten.”

De 16-jarige tweelingbr­oers Yaro en Iljo Van Delsen bevestigen hun hattrick op het BK voor jeugd van vorige week nu met halve finaleplaa­tsen in het enkel- en dubbel bij de A-senioren.

“Dit is zeker een bevestigin­g van hun progressie en ook dat hun talent en doorzettin­gsvermogen geweldig is en dat ze binnen korte tijd tot de absolute Belgische top gaan behoren” aldus coach/vader Sven Van Delsen.

 ?? FOTO RR ?? Birthe van den Berg: “Dit was wellicht één van mijn sterkste tornooien.”
FOTO RR Birthe van den Berg: “Dit was wellicht één van mijn sterkste tornooien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium