Het Belang van Limburg

Rapper maakt song voor verongeluk­te boezemvrie­nd Mo Nitcheu

-

DRAMA KORTESSEM

HASSELT/ HERK-DE-STAD

Mbanga Arnold Kosi (27), beter bekend bij zijn volgers als rapper Kosy, gaat weer muziek maken. Dat had hij niet meer gedaan sinds de dood van zijn goede vriend Mo Nitcheu. De speler van STVV liet samen met vier andere jongeren het leven bij een zwaar verkeerson­geval begin juli in het centrum van Kortessem. Kosy draagt een nummer op aan zijn verongeluk­te vriend.

Kosy was goed bevriend met Mo en is nog altijd zwaar onder de indruk van zijn overlijden. “Ik heb sinds zijn dood geen muziek meer gemaakt”, zegt hij. “Ik mis hem nog elke dag. Onze ouders zijn ook erg close. Toen ik tien jaar geleden vanuit Kameroen naar België kwam, zijn zij mij komen ophalen aan de luchthaven. Ik was toen pas 18 geworden en hij was 11. Onze ouders waren vaak samen. Iedereen dacht dat Mo mijn neef was, omdat we veel tijd met elkaar doorbracht­en. Ik kan nog altijd niet geloven dat hij er niet meer is. Elke dag denk ik: kon ik maar voor heel even met hem spreken.”

MO-25

“Ik was met muziek bezig, Mo met voetbal. In mijn eerste videoclip heeft hij nog meegedaan als figurant. Hij luisterde vaak naar mijn muziek. En ik ging regelmatig met hem mee naar het voetbal. Maar we hielden er ook van om samen een feestje te bouwen. De laatste keer dat ik hem zag, hebben we nog gedanst in de discotheek en hebben we naar muziek geluisterd. Dat ik hem daarna nooit meer zou zien, kan ik nog altijd niet vatten.”

Het nieuwe liedje is een eerbetoon aan Mo en alle andere slachtoffe­rs. “Zo zijn we zeker dat ze er altijd bij zijn, ook tijdens het feesten. Voor de muziek heb ik een van mijn beats gebruikt waar Mo een grote fan van was. Ook hebben we een muziekclip gemaakt op de terreinen van zijn voetbalplo­eg STVV en aan zijn begraafpla­ats. De kracht vinden na het overlijden van een geliefd persoon is enorm zwaar. Het nummer MO25 gaat over de realiteit, over liefde en feesten. Daar kon ik met Mo uren over babbelen. Hopelijk horen Mo, Musti, Cassandra, Gerrit en Helton ons en weten ze dat we hen nooit zullen vergeten.” De clip is al opgenomen en zal tegen eind december klaar zijn. Het getal 25 verwijst naar het rugnummer van Mo.

 ?? FOTO RR ?? Mo (links) en Kosy, toen hij een jaar in België was.
FOTO RR Mo (links) en Kosy, toen hij een jaar in België was.
 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Mbanga Arnold Kosi woonde tot een maand geleden nog in Hasselt, maar is nu naar Herk-de-Stad getrokken.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Mbanga Arnold Kosi woonde tot een maand geleden nog in Hasselt, maar is nu naar Herk-de-Stad getrokken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium