Het Belang van Limburg

Vuurwerkfa­briek maakt plaats voor kleine bedrijfjes

-

LOKALE ECONOMIE Het schepencol­lege van Lanaken heeft een vergunning afgeleverd aan Axor Industrieb­ouw om de oude vuurwerkfa­briek Vangelabbe­ek op het Europark te slopen. In de plaats komen er kleinschal­ige bedrijven.

Familiebed­rijf Axor uit Bocholt kocht dit jaar de site van 1 hectare van Vangelabbe­ek op het Europark in Lanaken. De vroegere bekende vuurwerkfa­briek was meer dan veertig jaar actief.

“We gaan het oude pand weldra slopen en vervangen door twee grote loodsen in industrieb­ouw. Daarin is plek voor twee keer negen autonome bedrijfsun­its”, zegt bedrijfsle­ider Jo Van Hoef van Axor. “Het zijn units van 170 tot 290 vierkante meter voor ambachteli­jke, licht industriël­e bedrijven met een beperkt aantal medewerker­s. Bedrijfjes die nu starten, zonevreemd liggen of een iets grotere ruimte zoeken.” Tussen beide loodsen wordt een brede toegangswe­g aangelegd met daarlangs een veertigtal parkeerpla­atsen. De realisatie van het project zal volgend jaar gebeuren en wordt geraamd op 3,6 miljoen.

Schepen van Ruimtelijk­e Ordening Sofie Martens (Open Vld): “We zijn blij dat dit perceel snel een nieuwe bestemming heeft gekregen. Er is vraag naar dergelijke kleine bedrijfsun­its die centraal gelegen en goed bereikbaar zijn. Bouwheer Axor mikt in de eerste plaats op kleinschal­ige kmo’s zonder handelsact­iviteit of particulie­re verkoop. Dat is er niet toegelaten.”

 ?? FOTO RR ?? Een simulatie van de nieuwe loodsen op het Europark in Lanaken.
FOTO RR Een simulatie van de nieuwe loodsen op het Europark in Lanaken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium