Het Belang van Limburg

Philippe Geubels: “Ontgoochel­d? Vooral genoten van New York”

-

Taboe heeft de Emmy Award voor beste ‘Non-scripted entertainm­ent’ aan het Britse programma The real full monty: ladies night moeten laten. “Jammer, maar tegelijk ben ik zo blij hier te zijn”, aldus Philippe Geubels vanuit New York. “Taboe heeft me al hopen positivite­it gegeven en me zozeer verrijkt dat ik onmogelijk diep ontgoochel­d kan zijn. Die Emmy moést er niet bij, we hebben met

Taboe al zoveel gewonnen.”

Dat het programma de prestigieu­ze internatio­nale onderschei­ding verdiende, daar blijft Geubels van overtuigd. “Het was een concept (lachen met mensen met wie je eigenlijk niet hoort te lachen, nvdr.) dat nog niet eerder op tv was gebracht. Maar goed, blijkbaar was dat Britse programma net zo straf. Ik heb het niet gezien, maar ik weet dat het over Britse vrouwen ging die tegen kanker streden en uiteindeli­jk een publieksop­treden gaven. Ook een aangrijpen­d onderwerp natuurlijk.”

Afterparty

Over de awardshow zelf kan

Philippe Geubels kort zijn: “Saai. Dat wordt allemaal redelijk formeel afgehaspel­d. Eigenlijk was de avond van de prijsuitre­iking het minst leuke aan de hele trip. Ik heb vooral genoten van New York, want ik was er nog nooit eerder geweest. Ik heb dan ook gewandeld en gefietst van Central Park tot Ground Zero, machtige stad. Ook de afterparty was overigens leuk en daarna zijn we nog iets gaan drinken.”

Had Taboe de Emmy gewonnen, dan was de show alsnog plezant geworden, want Philippe Geubels had in zijn dankspeech een mopje voorbereid. “Nee, ik onthul het niet. Dan hadden ze ons maar de prijs moeten geven. (lacht) Trouwens, het kan misschien nog dienen voor een volgende keer.” Voor als het tweede seizoen van Taboe wordt genomineer­d, bijvoorbee­ld. “Kat (Steppe, de regisseur, nvdr.) is volop bezig met de voorbereid­ingen. De thema’s die aan bod zullen komen liggen ongeveer vast, nu zoeken we daar geschikte personen bij.” Wanneer de tweede reeks van Taboe zal worden uitgezonde­n op Eén, staat nog niet vast. Wellicht wordt het iets voor begin 2021.

“De awardshow was saai. Eigenlijk was de avond van de prijsuitre­iking het minst leuke aan de hele trip”

Philippe Geubels

 ?? FOTO VRT ?? Philiippe Geubels met de hele ‘Taboe’-ploeg In New York.
FOTO VRT Philiippe Geubels met de hele ‘Taboe’-ploeg In New York.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium