Het Belang van Limburg

Moord op Luana in het voorjaar voor assisen

-

ASSISENPRO­CES GENK

Emrah T. en Anastasia N. zijn donderdag doorverwez­en naar het hof van assisen voor de moord op Luana Ramagnoli (25) uit Genk. Een datum voor het proces is er nog niet, maar dat zal wellicht in het voorjaar van 2020 plaatsvind­en.

Vlak na de moord op de Dieplaan in Genk op 5 juni 2017 werd Emrah T. aangewezen als diegene die zijn vroegere vriendin Luana had geslagen en geschopt en de dodelijke messteken had toegebrach­t. Een maand later werd hij vrijgelate­n, nadat was gebleken dat niet hij maar zijn vriendin Anastasia met het mes had uitgehaald. Luana werd geraakt in haar wang, keel en in de hartstreek. Ze overleefde de aanslag niet. Het mes dat Anastasia bij zich had, werd later teruggevon­den in een bloembak in de omgeving van de Dieplaan. Emrah en Anastasia waren Luana en haar vriend op de bewuste dag toevallig tegengekom­en. De vier kenden elkaar. Luana en Anastasia waren vroeger vriendinne­n. Anastasia had een relatie met Emrah, die haar later inruilde voor Luana. Zij en Emrah kregen samen een dochtertje, maar kort na de geboorte liet Emrah zijn vriendin zitten om opnieuw een relatie te beginnen met Anastasia. Luana knoopte ook een andere relatie aan.

In afwachting van het assisenpro­ces zullen Emrah T. en Anastasia N. onder elektronis­ch toezicht staan. Anastasia zit al sinds november vorig jaar met een enkelband bij haar moeder thuis in het Luikse. Emrah T. droeg ook enige tijd een enkelband, maar belandde in augustus terug in de gevangenis voor het bezit van drugs. Wordt hij voor die feiten vrijgelate­n, dan krijgt hij tot zijn proces opnieuw een enkelband.

 ?? FOTO RR ?? Luana en haar ex-vriend Emrah T .
FOTO RR Luana en haar ex-vriend Emrah T .

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium