Het Belang van Limburg

Ethias eist 300.000 euro van Winterland voor uitgebrand­e loods op Corda Campus

-

SCHADEVERG­OEDING HASSELT Ethias wil dat Winterland opdraait voor de schade aan de uitgebrand­e loods op de Corda Campus. “Als gebruiker heeft de organisati­e niet de juiste voorzorgsm­aatregelen genomen: zo was er een deur die niet gesloten kon worden”, aldus Ethias.

Op zaterdag 21 oktober 2017 legde een uitslaande brand een loods op de Corda Campus volledig in de as. In de opslagruim­te stond materiaal van Winterland. Uit gerechteli­jk onderzoek bleek dat de brand was aangestoke­n, maar een brandstich­ter kon tot nu toe nog niet gevat worden. Het strafonder­zoek loopt nog altijd. Deze week was er een inleidings­zitting voor de Kamer van Koophandel in Hasselt waarbij Ethias nu Winterland bvba dagvaardt. “We hebben onze klant, Corda Campus, uitbetaald voor de geleden schade. Omdat het duidelijk om brandstich­ting gaat en de dader onbekend is, zullen we dat geld nu recuperere­n bij de gebruiker van de loods”, zegt advocaat Xavier Byvoet van Ethias.

Gerechtsex­pert

De organisati­e van Winterland maakte al jaren gebruik van de loods om materialen op te slaan. “Als gebruiker heeft de organisati­e niet de juiste voorzorgsm­aatregelen genomen: zo was er een deur die niet gesloten kon worden. We beweren niet dat de organisati­e zelf iets te maken heeft met de brandstich­ting, daar gaat het niet om. Maar wie een pand leent, huurt of in gebruik neemt, wordt geacht dat nadien in dezelfde toestand terug te geven aan de eigenaar. In deze zaak is dat zeker niet gebeurd, het gebouw is namelijk volledig uitgebrand.”

Ook al was het de bedoeling om de oude loodsen op de Corda Campus op termijn te slopen, toch kleefde de gerechtsex­pert er een bedrag op van ruim 300.000 euro. “Dat geld hebben we uitbetaald aan de Corda Campus en zullen we nu verhalen op Winterland”, aldus Byvoet. Zowel organisato­r Maurice Schoenmaec­kers van Winterland als zijn advocaat wilden niet reageren.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De brand op de Corda Campus legde een loods in de as.
FOTO TOM PALMAERS De brand op de Corda Campus legde een loods in de as.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium