Het Belang van Limburg

Twee koeien waren op slag dood, een derde rund liep tot in een tuin langs de snelweg. Drie runderen op E313 doordat laadklep veetranspo­rt plots openvalt

-

Het was donderdag rond 12.30 uur dat drie runderen uit een veewagen vielen, doordat de laadklep het begaf. Het dierentran­sport was op weg naar het slachthuis.

Twee koeien lagen dood op het asfalt. Het derde dier kon nog lopen. Hij vluchtte over de afsluiting van de snelweg tot in de tuin van een huis in Laakdal. De takeldiens­t heeft de dode koeien zo snel mogelijk getakeld om de doorgang vrij te maken. Door het incident was de snelweg tot 14 uur versperd. Dit zorgde voor ernstige hinder in de richting van Lummen.

Stallen

Het ontsnapte rund kwam uiteindeli­jk in de tuin van Nancy Nolmans terecht. Zij runt een schoonheid­ssalon in de straat Verboekt in Laakdal. “Toen ik de hond hoorde blaffen, merkte ik dat er iets loos was”, vertelt Nancy. “Ik ging kijken en zag het dier in de tuin lopen. In de weide verderop liepen twee politiemen­sen. Wij hebben zelf paarden en dus ook stallen. Het rund stond bij een van de stallen. Het ging om een jong dier, een stier van acht maanden oud. Het was duidelijk geschrokke­n van wat er gebeurd was, maar we konden het makkelijk in de stal leiden.”

De stier werd door mensen van het slachthuis en de veevoerder gevangen en op een aanhangwag­en richting slachthuis gezet. “We wonen hier nu tien jaar en dit is het tweede grote incident op de snelweg”, vertelt Nancy nog. “Er is nog eens vrachtwage­n geweest, die een klapband had gekregen. Dat leidde tot een flinke explosie met een grote steekvlam tot gevolg.”

 ?? FOTO POLCON LIMBURG ?? Twee koeien overleefde­n de val niet en werden zo snel mogelijk getakeld.
FOTO POLCON LIMBURG Twee koeien overleefde­n de val niet en werden zo snel mogelijk getakeld.
 ?? FOTO LW ?? De ontsnapte stier werd naar een stal geleid,
waarna hij op een aanhangwag­en richting slachthuis werd
gezet.
FOTO LW De ontsnapte stier werd naar een stal geleid, waarna hij op een aanhangwag­en richting slachthuis werd gezet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium