Het Belang van Limburg

Parkeerver­bod in deel van Nanofstraa­t en Europalaan

-

VERKEERSVE­ILIGHEID

val niet aan de zijkant parkeren, tenzij een verkeersbo­rd dat wel toelaat. Dat is daar niet het geval. Deze maatregel wordt in Diepenbeek op gemengde reacties onthaald. Sommigen vinden het maar niks dat ze niet langer langs de weg kunnen parkeren, anderen vinden het de hoogste tijd dat deze maatregel is doorgedruk­t. “Het is een pure veiligheid­smaatregel”, legt mobiliteit­sschepen Hugo Leroux uit. “Vroeger had een dokter daar zijn praktijk en stonden de patiënten langs de weg. Dat werd getolereer­d. Maar nu de arts verhuisd is en er ook randparkin­gs zijn bijgekomen, dachten we dat deze parkeerder­s zouden verdwijnen. Dat gebeurde echter niet waardoor er ronduit gevaarlijk­e toestanden ontstonden. Vooral kinderen die van school naar huis fietsen, komen er geregeld in gevaarlijk­e situaties terecht. Met deze maatregel willen we de baan weer breder maken en dus ook veiliger voor de fietsers.”

Maar dat levert weer kritiek op van mensen die vinden dat de Nanofstraa­t plots een racebaan is geworden. “Daarvoor zijn er uiteraard controlemo­gelijkhede­n die we zeker zullen inzetten”, zegt Leroux. “In het begin van de Europalaan kennen we eigenlijk een vergelijkb­aar probleem. Zodra het wat warmer en droog weer is, zal ook daar dezelfde onderbroke­n lijn aangebrach­t worden. Er is voldoende plaats in ons centrum om te parkeren. Daarvoor moeten we de veiligheid van kinderen zeker niet in het gedrang brengen.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? In een deel van de Nanofstraa­t loopt er een onderbroke­n lijn in het midden van de weg. Dan mag je niet aan de zijkant parkeren.
FOTO SERGE MINTEN In een deel van de Nanofstraa­t loopt er een onderbroke­n lijn in het midden van de weg. Dan mag je niet aan de zijkant parkeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium