Het Belang van Limburg

Wolf houdt van pijlsnelle Paintsil

Op 2 oktober liet Felice Mazzu hem nog één minuutje invallen tegen Napoli. Daarna verdween Joseph Paintsil helemaal uit beeld. Acht keer niet geselectee­rd. Tot Hannes Wolf hem vorige zaterdag in Moeskroen weer opviste. “Ja, ik heb het zwaar gehad”, aldus

-

Als Joseph Paintsil zaterdag in de Limburgse derby speelminut­en krijgt, bereikt hij de kaap van vijftig wedstrijde­n voor KRC Genk. Daarin scoorde de Ghanees tot nu toe zes keer en zorgde hij voor vier assists. Eén keer op vijf beslissend dus. Paintsil kan beter. Dat vindt Hannes Wolf ook. De pijlsnelle winger werd eind september opzij gezet door Felice Mazzu. Echt overtuigen kon Paintsil ook niet. Alleen tegen Waasland-Beveren trof hij raak en bracht hij een doelpunt aan. “Mazzu heeft me nooit verteld waarom ik niet meer tot de selectie behoorde”, aldus Paintsil. “Dat hoefde hij ook niet te doen. Een trainer neemt zijn beslissing in eer en geweten, dat moet ik accepteren. Maar het was wel heel zwaar, vooral op mentaal vlak. Als je bijna twee maanden niet speelt, doet dat toch iets met je.”

Adrenaline

Hannes Wolf pikte Paintsil na zijn komst meteen weer op. De Duitse coach houdt van direct voetbal en dan komt een pijlsnelle aanvaller zoals Paintsil goed van pas. “Natuurlijk was ik erg verrast dat ik plots weer in de basis stond”, lacht de Ghanees. “De trainer heeft vooraf met me gepraat, met alle spelers trouwens. Hij geeft heel het team een nieuwe adrenaline­stoot en pusht iedereen vooruit. Ik moest acties blijven maken, ook al verloor ik de bal tien keer na mekaar, zei hij. Dat gaf me vertrouwen. Ik denk dat ik het niet beschaamd heb.”

Gemiste kansen

Paintsil toonde zich inderdaad erg actief, maar miste zowel tegen

Moeskroen als tegen Salzburg uitstekend­e kansen. “Normaal gezien vliegen dat soort ballen binnen”, haalt de aanvaller de schouders op. “Natuurlijk was ik ontgoochel­d, de match tegen Salzburg had er mogelijk anders uitgezien als ik ons op 1-0 had gebracht. Maar het heeft geen zin om het hoofd te laten hangen. Ik weet dat ik vertrokken ben als ik er eentje kan maken. Dan zullen er nog volgen. Dus pieker ik niet. Als ik dat zou doen, lukt het zeker niet. Ik kijk dus alleen vooruit en denk niet meer aan die gemiste mogelijkhe­den.”

Tovenarij

Afwachten of Paintsil tegen STVV opnieuw de kans krijgt om zijn tweede goal van het seizoen tegen de netten te duwen. De Ghanees is alvast gretig. “Ik sta te popelen om te scoren en de drie punten te pakken. We zouden de fans graag de zege schenken in de derby. Zij hebben dit seizoen te vaak te lang op een zege moeten wachten. Maar die krijgen we niet zomaar cadeau, in het voetbal bestaat geen tovenarij, alleen hard werken. Dan word je op den duur altijd beloond. Dat heb ik zelf aan den lijve kunnen ondervinde­n.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Paintsil kan beter. Dat vindt de nieuwe trainer Hannes Wolf ook.
FOTO JEFFREY GAENS Paintsil kan beter. Dat vindt de nieuwe trainer Hannes Wolf ook.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium