Het Belang van Limburg

Cuesta in voetsporen van Ndidi?

-

Hannes Wolf koos tegen Salzburg voor verdediger Carlos Cuesta als vervanger voor Bryan Heynen op het middenveld. Het doet denken aan een memorabele zet van Peter Maes, die vier jaar geleden Wilfred Ndidi een rij doorschoof.

Vooreerst een mea culpa. We waren woensdagav­ond veel te streng voor Cuesta. Na een aartsmoeil­ijke start herpakte de Colombiaan zich tegen Salzburg wel degelijk in zijn nieuwe rol, blijkt bij het herbekijke­n van de wedstrijd. Ondanks de verwoesten­de pletwals, die de bezoekers door het centrum bleven op gang brengen.

Ploegmaat Sander Berge loofde Cuesta na afloop. “Ik vond Carlos sterk voetballen, zeker als je weet dat hij voor het eerst op die positie stond. Natuurlijk was het zoeken voor hem. Maar ik geloof dat hij als middenveld­er sterk voor de dag kan komen. Carlos heeft die typische Colombiaan­se manier van spelen, net als Lucumi. Hij is sterk, snel, blijft kalm en behoudt het overzicht. Dat zijn belangrijk­e kwaliteite­n.”

In elk geval was ook coach Hannes Wolf tevreden. Hij zat na het uitvallen van Bryan Heynen met de handen in het haar. In de huidige veldbezett­ing verwacht Wolf veel beweging en initiatief op de flanken. De twee centrale middenveld­ers moeten samen met de centrale verdediger­s het evenwicht bewaren. Heynen kon er naast Berge met zijn doorzicht en strakke passing zijn ei kwijt. Cuesta moet die rol op een andere manier invullen, zijn wapens zijn vooral balrecuper­atie en snelheid.

Ndidi

De kans is dus reëel dat Cuesta nog meer kansen krijgt op het middenveld. Al is de spoeling centraal achterin vrij dun. Het doet ons in ieder geval denken aan het doorschuiv­en van Ndidi vier jaar geleden. Voor de Nigeriaans­e internatio­nal, die in Genk nog moest debuteren als linksachte­r, de aanzet voor een toptransfe­r naar Leicester. Hij is toenmalig coach Peter Maes er nog steeds dankbaar voor.

 ?? FOTO ISOSPORT ?? De kans is reëel dat Cuesta nog meer kansen krijgt op het middenveld.
FOTO ISOSPORT De kans is reëel dat Cuesta nog meer kansen krijgt op het middenveld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium