Het Belang van Limburg

Derde baby doet Vettels zorgen (even) vergeten

-

Sebastian Vettel is voor de derde keer vader geworden. De timing is een meevaller, want de baby leidt zijn aandacht af van zijn sores bij Ferrari. Vettel krijgt wel degelijk de schuld van de crash met zijn teammaat Charles Leclerc.

Ferrari heeft zijn beide piloten op het matje geroepen na de GP van Brazilië. Sebastian Vettel en Charles Leclerc vielen daar allebei uit nadat ze in een onderling duel elkaar raakten. In een videoboods­chap bevestigt teamhoofd Mattia Binotto dat er op tafel geklopt is. “We bespraken de botsing zondag na de race en opnieuw in de daaropvolg­ende dagen”, aldus de Zwitserse Italiaan. “We hebben met ons drieën samengezet­en, maar ook individuee­l. Ik denk dat ze inzien dat wat er gebeurd is onaanvaard­baar is, en ze weten hoe het nu verder moet.”

Baby Vettel

Vettel ontsnapte donderdag aan alle persafspra­ken omdat hij deze week in het geheim vader is geworden van zijn derde kind (geslacht, gewicht en gezondheid onbekend; Vettel houdt zijn familie uit de belangstel­ling). Maar Leclerc was - weliswaar in bedekte termen - duidelijk: “Seb weet dat hij niet naar links had mogen komen. En ik weet dat ik had kunnen voorkomen dat hij naar links kon komen.”

Binotto ontkent dat de relatie tussen de twee kemphanen onhoudbaar wordt. “Er gaan veel grappige verhalen rond, maar de waarheid is dat ze samen lol trappen en een harmonieuz­e relatie hebben. Na de controvers­e in Rusland zaten we met ons drieën in een restaurant in Japan en we hadden veel plezier. Ze pakten zelfs elkaars telefoons om te kijken welke foto’s erop stonden. Het is mooi om te zien hoe ze van elkaars gezelschap genieten.”

Het lijdt weinig twijfel dat Binotto met die uitspraken wat soepel met de waarheid omspringt. De spanningen groeien binnen Ferrari. In Abu Dhabi gaan zelfs wilde geruchten dat Vettel zondag zijn laatste race rijdt en vervangen wordt door Daniel Ricciardo. Wellicht zijn dat niets meer dan geruchten. Binotto zegt zelfs dat Vettel een sterk seizoen gereden heeft: “Een paar fouten, dat wel.”

 ?? FOTO AP ?? Charles Leclerc.
FOTO AP Charles Leclerc.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium