Het Belang van Limburg

Ingestuurd door Jos Dessers

-

Naar aanleiding van de internatio­nale dag tegen geweld verzamelde­n leden van serviceclu­b Soroptimis­t Hasselt op 25 november aan het Family Justice Center Limburg in de Oude Luikerbaan om van daaruit naar het voormalige stadhuis te wandelen.

Ook leden van de in oprichting zijnde club Bellefleur­s ZuidWest Limburg en de zusterclub­s uit Genk, Tongeren en Nederland sloten zich bij de groep aan. Geweld tegen vrouwen en meisjes is een van de meest voorkomend­e schendinge­n van mensenrech­ten. Wereldwijd krijgt maar liefst een op de drie vrouwen er mee te maken. In 1991 startten de Verenigde Naties de ‘16 dagen van activisme tegen gendergere­lateerd geweld’ en doen hiervoor wereldwijd een beroep op vrouwenbew­egingen.

Oranje

Met de slagzin ‘Orange the World’ wordt de aandacht op fysiek, mentaal en seksueel geweld tegen vrouwen getrokken. Clubvoorzi­tter Marijke Bloemen: “Onze actie mocht op de sympathie van zowel het stadsbestu­ur als de politie rekenen. Zo mochten we in de binnenstad een aantal standbeeld­en van een oranje sjaaltje en een woordje uitleg voorzien. Oranje is immers de kleur van de hoop en veranderin­g. Ook zal het oude stadhuis tot 10 december oranjekleu­rig verlicht worden. En voor onze veiligheid werden we tijdens de vreedzame wandeling door de politie begeleid.” Soroptimis­t Internatio­nal is een internatio­nale serviceorg­anisatie van vrouwen met als doel mee te bouwen aan een betere wereld voor vrouwen en meisjes en dit door te informeren, bewust te maken en actie te voeren.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium