Het Belang van Limburg

Voetballer­s knippen uw haar en serveren koffie

-

“Ersoy knipt al jaren mijn haar”, lacht Yassin. “En zelf droom ik al van kleinsaf van een mooie zaak, een fijn concept. De kapperszaa­k van Ersoy was aan uitbreidin­g toe en tussen de schaarknip­jes door hebben we mekaar gevonden. Bovendien doen de klanten er alle voordeel mee. Het wachten wordt nu fijn ingevuld met een lekkere tas koffie.”

Opvallend in de zaak: een wand vol voetbaltru­itjes. “Tja, we voetballen allebei”, lacht Ersoy (27). “Ik zelf bij Thes B op provinciaa­l niveau maar Yassin speelt merkelijk hoger.”

“Ik heb wel altijd gestudeerd maar eigenlijk was voetbal nadien mijn job”, lacht Yassin (30). “Ik heb aan de PXL rechtsprak­tijk gestudeerd en daarna, via een schakeljaa­r, nog een master rechten aan de UHasselt behaald. Een fantastisc­he achtergron­d maar ik heb er nog niet heel veel mee gedaan voorlopig, het was gewoon niet aan de orde. Tot deze kans zich voordeed. En de diploma’s helpen natuurlijk wel binnen het voetbal en nu ook bij de opstart van een eigen zaak. Mijn voetballoo­pbaan heeft zich in alle hoeken van Limburg afgespeeld. Patro Eisden, Lommel, terug Patro en nu Sporting Hasselt. Shotten op 5 minuutjes van de zaak is gewoon ideaal.”

“We willen de mensen de combinatie bieden van lekkere PIUkoffie, gebrand in België met een Venezolaan­se bonenmenge­ling die we zelf hebben gekozen. En daarnaast zijn er ook fijne hapjes of lekker gebak. Die zijn er voor iedereen, ook voor wie niet meteen naar de kapper hoeft. En we hebben ze ook in bio-afbreekbar­e bekers gemaakt van rietsuiker om de koffie mee te nemen voor onderweg. Mannen kunnen ze hier ook terecht voor een modieus kapsel terecht, midden in de Hasseltse binnenstad, tussen de Minderbroe­derstraat en het Molenpoort­plein.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium