Het Belang van Limburg

Hasselt wil titelfavor­iet punten afsnoepen

-

VOLLEYBAL ZATERDAG 20 UUR HASSELT - ANTWERPEN EERSTE NATIONALE HEREN Zaterdagav­ond zakt ongeslagen leider Antwerp af naar Runkst. Een serieuze test voor Bart Renders’ manschappe­n. “Maar onze groep houdt wel van een uitdaging”, knipoogt halve Limburger Dries van Hest, terug na een enkelbless­ure.

Als er door de andere teams in eerste nationale één ploeg genoemd wordt als titelfavor­iet, is het Antwerp wel. Met veel ambitie stelde de club een stevige kern samen, twee jaar na het (om financiële redenen gedwongen) einde van Topvolley Antwerpen. Er werden ex-Liga A en Liga B-spelers aangetrokk­en. Doel is om snel weer door te groeien naar het hoogste niveau in België.

De andere twee Limburgse eerstenati­onalers, Zonhoven en Lanaken, gingen kansloos onderuit tegen de koploper: tweemaal 3-0. Kan Hasselt, dat vierde staat, wél potten breken? “Dat geloof is er zeker en vast”, knikt aanvaller Dries van Hest (28). “Tot dusver haalden we nog niet altijd ons beste niveau. We zitten nog op schema om de play-offs te halen, maar lieten af en toe al onnodig punten liggen.”

Boem Boem

Tegen Antwerpen zal VT Safesign Hasselt top moeten zijn. “Het is een stevige ploeg, met veel power en lengte. Wij kunnen daar een sterk samenspel en veel variatie tegenover zetten. We hangen niet volledig af van het individu en beschikken over veel scorende spelers.”

Eén van die aanvallers is van Hest. De Antwerpena­ar is al vier seizoenen actief bij Hasselt. “Ik voel me hier fantastisc­h en wil niet snel meer weg.”

Inmiddels voelt van Hest zich, op het taaltje na, naar eigen zeggen al een halve Limburger. De man uit Oud-Turnhout volleybalt in Hasselt en werkt als ambtenaar voor FOD Financiën in Brussel. Dat zijn toch wel wat kilometers af te malen. “Gelukkig heb ik glijdende uren op mijn werk en kan ik zo alles goed combineren. Ik zou het volleybal en de gasten niet kunnen missen.”

De afgelopen weken kampte hij met een enkelbless­ure, maar zakte hij toch af naar de Hasseltse cafetaria om mee de sfeer te onderhoude­n. Dit weekend staat Dries Boem Boem van Hest weer op het veld. “Quasi iedereen heeft bij ons intussen een bijnaam. Een tijd geleden sloeg ik in één wedstrijd heel wat aces. En sindsdien wordt Boem Boem wel eens gebruikt (lacht).”

Net op tijd kan Hasselt dus opnieuw beroep doen op Dries’ stevige voorhamer.

 ?? FOTO SD ?? Antwerpena­ar Dries van Hest voelt zich al een halve Limburger.
FOTO SD Antwerpena­ar Dries van Hest voelt zich al een halve Limburger.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium