Het Belang van Limburg

Twaalfde keer goede keer voor Hasselt?

-

FUTSAL

VANAVOND 21.15U

MOFA HASSELT - FP HALLE-GOOIK EERSTE NATIONALE

Op twee gelijke spelen in de aansluiten­de play-offs in mei 2017 na volgden vier nederlagen in competitie, twee in de beker, twee in de play-offs en één in de Supercup. Dat betekent elf duels zonder Hasseltse overwinnin­g tegen het Anderlecht van het futsal. Of 2 op 33...

Budget van 1 miljoen

Een schande is dat niet, die gammele statistiek. Onlangs werd het jaarbudget van Halle-Gooik op RTBF geschat op één miljoen euro, een bedrag dat alle reeksgenot­en samen waarschijn­lijk maar net evenaren.

Of neem het lijstje titel- en bekerwinna­ars van de voorbije vijf seizoenen erbij. Negen keer prijkt Halle-Gooik op het hoogste schavotje, en dus één keer Hasselt. “Die bekerfinal­e was mijn hoogtepunt als futsalspel­er”, blikt Ilias Kaddouri terug.

Van de huidige kern is de linkspoot, die wel één jaar naar Noorderwij­k trok, de enige basisspele­r die er toen ook al bij was. Belofte Zidane Laghzaoui kwam toen net piepen.

“Met Lolo, Gonzalo, Adnane, Dahbi, Harram… hadden we een geweldig team, dat drie keer per week hard trainde”, aldus Kaddouri. “Dat seizoen speelden we ook in de competitie en de playoffs telkens gelijk tegen HalleGooik. Achteraf gezien hebben we toen echt iets heel bijzonders neergezet.”

Minder druk

De machtsverh­oudingen zijn intussen duidelijke­r afgetekend, zodat Halle-Gooik punten ontfutsele­n al een serieuze krachttoer is. Al heeft de titelverde­diger wel al evenveel verliespun­ten (vijf) op de teller als vorig seizoen.

“Het vernieuwde Halle-Gooik is nog niet het oude”, vindt Kaddouri. “Ik zag ze spelen in de Champions League en het samenspel loopt nog niet zo vlot. Volgens mij missen ze vooral spits

Leitao. Die was al wat ouder, maar kon een match erg goed lezen. Hij vond altijd de kleinst mogelijke ruimtes en deed de ploeg draaien.”

De zes op zes, mét verplichte winst tegen Jette en een stuntzege in Charleroi, geeft eveneens moed. “Begin dit seizoen hebben we zo vaak in de laatste vijf minuten fouten gemaakt en punten laten liggen”, vertelt Kaddouri. “Dan is het crisis en is plots elke wedstrijd een moeilijke. Nu we twee keer wonnen in de competitie en ook met 7-0 tegen Meeuwen in de beker, is de druk verminderd. Maandag kregen we vrij, maar woensdag heeft de trainer ons tactisch voorbereid. Doelman Dries Vrancken is een goede voetballer en op die manier een extra troef. Halle-Gooik zal hier wel op anticipere­n, maar misschien anticipere­n wij daar ook wel weer op… Jammer dat we onze geschorste kapitein Sven Sleypen missen. Maar we gaan ons vel duur verkopen. Vorige week geloofde wellicht alleen onze coach Nieddu echt in een stunt in Charleroi, nu doen we dat als spelers ook.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium