Het Belang van Limburg

Stevig debat over personeels­beleid

-

GEMEENTERA­AD OUDSBERGEN

Personeel:

Meerderhei­d: CD&V (17)

Oppositie: Open Oudsbergen (3), N-VA (6), Groen (1)

Het nieuwe organogram voor het gemeentepe­rsoneel, de rechtsposi­tieregelin­g en het arbeidsreg­lement werd uitvoerig toegelicht door schepen Jos Seutens (CD&V). Nadien volgde een stevig debat met de vraag waarom alles zo lang had moeten duren. Jan Schonkeren (OO) en Vanita Mertens (Groen) vroegen een duidelijke­r organigram. Burgemeest­er Lode Ceyssens wees op het feit dat men pas na de fusie de procedure en breed overleg met de vakbonden en personeel kan opstarten.

Schepen Seutens: “Niemand hoeft te vrezen voor zijn of haar job. Na de fusie zijn er méér VTE’s aan de slag dan ervoor”.

Fusie voetbalclu­b:

Open Oudsbergen en N-VA informeerd­en naar het fusieproce­s tussen Eendracht Louwel en Kabouters Opglabbeek. “Heeft het uitblijven van een fusie invloed op de toekomst van de clubs en de nog te bouwen sporthal”, wilde Jan Schonkeren weten. Schepen Ilse Wevers (CD&V) gaf een overzicht van de gesprekken waaruit blijkt dat men vandaag geen vooruitgan­g ziet. “Maar de gemeente blijft geloven in de fusie”, besloot

Wevers.

Bouwmeeste­r :

Groen kwam nog eens terug op de bouwmeeste­rscan en vraagt om de bouwmeeste­r zijn visie te laten geven over elke dorpskern. “De bouwmeeste­rscan is niet aangewezen. Wij verkiezen een bruikbare visie met aandacht voor een duurzamer en beter ruimtegebr­uik”, aldus Ceyssens.

“De vacature diensthoof­d HRM moet dringend ingevuld worden”, aldus Schonkeren. Schepen Seutens wijst erop dat drie kandidaten voldeden aan de aanwerving­svoorwaard­en. “Slechts een kandidaat nam effectief deel aan het examen. De selectiepr­ocedure is voortijdig afgesloten en opnieuw open verklaard om meer kandidaten te kunnen bereiken”, besloot Seutens.

Diensthoof­d HRM:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium