Het Belang van Limburg

Handelaars in de bres voor ouders overleden Luana (11)

-

“Ze moeten dit zware verdriet al doorstaan en dan worden ze ook nog eens belast met de hoge kosten van een uitvaart.”

INZAMELACT­IE

Voor ouders Milena en Frits en de familie, was het een verschrikk­ing te moeten vaststelle­n dat Luana Kleynen vorige week vrijdag in campus Sint-Jan van het Ziekenhuis Oost-Limburg niet meer ademde. De precieze doodsoorza­ak is nog niet bekend. Ze was een maand eerder nog maar elf jaar geworden.

Om het leed enigszins wat te verzachten, hebben inmiddels drie handelszak­en beslist een collecte te houden voor de ouders. “Ze moeten dit zware verdriet al doorstaan”, zegt Stefania Aarden van eetzaak Da Felice in Hoevenzave­l. “En dan worden ze ook nog eens

belast met de hoge kosten die bij een uitvaart komt kijken. Ik ken de ouders. Ze zijn heel sympathiek en lijden ontzettend onder dit verlies. Het minste wat we kunnen doen, is ze wat financieel steunen. Voor elke pizza of pasta die hier over de toonbank gaat, steken we één euro in een spaarpot. Ook klanten kunnen een extraatje deponeren als ze dat willen. Uitbaters van andere handelszak­en hebben dat bij ons gezien en doen nu hetzelfde.”

Wereldlich­tjesdag

Een van die anderen is verzekerin­gsagent Jimmy Wenmeekers. “Per verzekerin­gsproduct schenk ik vijf euro”, zegt Wenmeekers. “Er is ook afgesproke­n dat als er geld over is, het naar de organisato­ren van de Wereldlich­tjesdag gaat. Body Boutique in Genk heeft evenzeer een spaarpotje geinstalle­erd waarvan de inhoud naar Milena en Frits gaat.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Alexander Debuyst en Stefania Aarden van Da Felice hebben de inzamelact­ie op poten gezet als mentale en financiële steun voor de ouders van de overleden Luana.
FOTO CHRIS NELIS Alexander Debuyst en Stefania Aarden van Da Felice hebben de inzamelact­ie op poten gezet als mentale en financiële steun voor de ouders van de overleden Luana.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium