Het Belang van Limburg

Nieuwste kringwinke­l heeft unieke spullen op het schap

-

Vanavond doet de nieuwste vestiging van Kringwinke­l Maasland in Bree officieel de deuren open. Je kan er ook gewoon een bakje troost drinken in de koffiehoek.

“Dit sociaal tewerkstel­lingsiniti­atief is meteen goed voor tien arbeidspla­atsen”, vertelt coördinato­r Renata Conings. Ze heeft vijf winkels van Kringwinke­l Maasland onder haar hoede. “Ook hier werken we met langdurig werklozen, laaggescho­olden en andere mensen die weinig kansen krijgen op de reguliere arbeidsmar­kt. Het is dus een sociaal project dat bovendien het milieu een handje helpt: we zetten in op hergebruik en afvalvermi­ndering. Bovendien is deze ligging langs de Gruitroder­kiezel perfect. Onze vorige winkel in Bree lag kort bij de kleine ring en daar was laden en lossen vaak een probleem. De winkel was ook veel te klein. Hier hebben we ruimte zat en beschikken we over voldoende parkeergel­egenheid.”

Retro en vintage

In de nieuwe Breese vestiging vind je, verspreid over twee verdieping­en, een heel ruim basisaanbo­d. Beneden kreeg alle meubilair een plaats en op de eerste verdieping vind je een heel ruim aanbod textiel, huisraad, woondecora­tie, speelgoed, boeken en allerlei accessoire­s.

“Nieuw is dat we in Bree ook een afdeling met retro en vintage hebben”, vertelt Renata. “Hier kan je met een beetje geluk een uniek exemplaar op de kop tikken. Zo deed een muzieklief­hebber de zaak van zijn leven toen hij een LP van Prince voor 1 euro op ons schap vond. Later bleken hier wereldwijd slechts tien unieke exemplaren van geperst te zijn.” “Vanaf dit weekend starten we ook met een vast koffiehoek­je”, besluit Renata. “Voor een euro krijg je een kopje koffie met iets lekkers. Je bent helemaal niet verplicht om iets te kopen: gewoon even langskomen voor een babbel en een bakje troost mag ook.”

 ?? FOTO PATRICK BREBELS ?? “Je bent hier ook welkom om alleen maar te snuisteren of om een kopje koffie te drinken”, nodigt Renata (tweede van links) uit.
FOTO PATRICK BREBELS “Je bent hier ook welkom om alleen maar te snuisteren of om een kopje koffie te drinken”, nodigt Renata (tweede van links) uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium