Het Belang van Limburg

Qmusic-dj’s wekken Hasseltse kinderen na slaapfeest­je op school

-

RADIO HASSELT

Donderdago­chtend werd de ochtendsho­w van Qmusic live uitgezonde­n vanuit De Schakelsch­ool in Kuringen. Een cadeautje voor de school voor de enorme inspanning­en die de leerlingen en leerkracht­en al leverden voor de Rode Neuzen Dag.

Al heel erg vroeg in de ochtend draaide het Qmusic-ochtendtri­o Sam De Bruyn, Inge De Vogelaere en Wim Oosterlinc­k donderdag de parking van GO! Next BuBaO de Schakelsch­ool in Kuringen op. En toch waren ze niet de eersten: meer dan 60 leerlingen uit de school van het buitengewo­on lager onderwijs waren een nachtje op school blijven slapen. Ze mochten van 6 tot 9 uur beleven hoe live radio gemaakt wordt. Dat deden de Qmusic-dj’s om de school te bedanken voor hun inzet voor de Rode Neuzen Dag.

4.000 euro

“We zijn in totaal met 132 leerlingen hier”, vertelt directeur Marijke Bleus. “Op deze school zitten kinderen met autismespe­ctrumstoor­nissen, met leerproble­men onder meer door een licht mentale achterstan­d en kinderen met emotionele en gedragspro­blemen. Thema’s als die van de Rode Neuzendag liggen ons dan ook erg nauw aan het hart.”

En dus ontstond er een Rode Neuzenteam op de school , dat heel wat activiteit­en in elkaar bokste. “We hebben al een wafelverko­op achter de rug en onze kinderen hebben in Tekenfund allerlei mooie tekeningen gepost. Die worden dan gedrukt op placemats, T-shirts enzovoort. Dat heeft tot vandaag al 4.438 euro opgebracht”, glundert juf Ruth. Tijd dus voor een feestje met Qmusic-dj Dimitri Wouters en flink wat confetti.

Buitenklas

Wat De Schakelsch­ool met het ingezameld­e geld van plan is? “We willen onze speelplaat­s actief inzetten in het onderwijsg­ebeuren. Daarom willen we een buitenklas creëren aan de hand van een amfitheate­r, vooral voor onze leerlingen met leerproble­men”, zegt juf Ruth. “Het theater kan ook dienen als babbelruim­te. We willen ook nog kleine tipi’s plaatsen waarin onze leerlingen beschuttin­g kunnen vinden als ze even alleen willen zijn of met één iemand willen praten.” Ook morgenvroe­g trekt het ochtendtri­o van Qmusic nog uit de studio om live radio te maken op een Rode Neuzenscho­ol. Die wordt steevast afgesloten met een lied op de Rode Neuzenpian­o van Q-dj Vincent Fierens. En die fietste vanuit Kuringen, met tussenstop­s, verder richting Humbeek.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ??
FOTO SVEN DILLEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium