Het Belang van Limburg

“Foto’s helpen bij verwerking”

-

Vzw Kleine Held werd zo’n drie jaar geleden opgericht door de Oost-Vlaamse Sofie D’Hondt, nadat ze zelf haar premature dochtertje Noor na een strijd van zeven maanden moest afgeven.

“Ik heb toen aan den lijve ondervonde­n hoe moeilijk het is om vrolijke en praktische kleertjes te vinden voor de allerklein­sten, terwijl dat net heel belangrijk is”, vertelt Sofie. Vzw Kleine Held werkt met een honderdtal vrijwillig­ers die pakketten maken voor prematuurt­jes of zieke pasgeboren baby’s, met daarin onder meer een body, mutsje en couveusede­kentje op maat.

Sinds enkele weken organiseer­t de vzw nu ook fotoshoots in ziekenhuiz­en. “Die fotosessie­s zijn heel fijn, maar tegelijk heel intens”, zegt Cynthia Bracke, fotografe van Kleine Held, die zondag in het ZOL de fotoshoot deed. “Elk kindje heeft zijn eigen verhaal en jammer genoeg gebeurt het ook dat ouders hun kindje achteraf moeten afgeven.” Cynthia fotografee­rt de prematuurt­jes zoals ze zijn. “Dat is met kabeltjes aan hun lichaampje en een zuurstofma­skertje, als ze dat dragen. De foto’s zijn voor de ouders een leuke herinnerin­g en vaak helpen ze bij het verwerking­sproces.” Cynthia is voorlopig de enige fotografe van Kleine Held. “We zoeken nog profession­ele fotografen die dit willen doen, onder meer iemand voor Limburg.” Wie interesse heeft, kan een mailtje sturen naar info@kleineheld.be.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium