Het Belang van Limburg

STROOM & SCHADE

-

In de zomer viel de elektricit­eit uit in de Heppense Nieuwstraa­t, waar Jean-Jacques Stoops, een 67-jarige ondernemer woont. “Dan krijg je in bepaalde omstandigh­eden een compensati­e van Fluvius”, zegt Jean-Jacques. “Maar niemand vertelt je dat, en je moet snel zijn. Ik was te laat.”

“Op maandag 19 augustus werden we wakker zonder elektricit­eit in huis. Het was ongeveer 7 uur. Nadat ik eerst de elektricit­eitskast had nagekeken, en zag dat er geen zekering was afgesprong­en, contacteer­de ik Fluvius.”

“Fluvius was op de hoogte van het probleem. Er was een stroompann­e in de buurt, en men was er al aan het werken. Het zou niet lang meer duren voor we weer elektricit­eit zouden hebben.” “Rond 11.30 uur zag ik een ploeg van Fluvius aan het werk gaan, vlakbij in mijn straat. De werkmannen wisten te vertellen dat de hoofdkabel was doorgebran­d. Omstreeks 14.30 uur was de panne hersteld.”

Alles werkte terug. “Alles behalve mijn alarminsta­llatie”, verbetert Jean-Jacques. “Een reparateur concludeer­de dat een overspanni­ng de oorzaak moest zijn geweest. De installati­e was onherstelb­aar, en moest worden vervangen. Dat liet ik dan ook doen.”

“Ik contacteer­de mijn brandverze­kering, om die herstellin­g te laten terugbetal­en. Op 15 oktober kreeg ik van de expert van de verzekerin­g de bevestigin­g dat de schade door overspanni­ng was veroorzaak­t, en dat de schade aan het alarmsyste­em zou worden terugbetaa­ld. Hij raadde me bovendien aan een compensati­e te vragen bij Fluvius. Dat kan via de website, vertelde hij me.”

“Ik was daar nog niet van op de hoogte, maar deed wat de expert had voorgestel­d. Twee dagen later ontving ik al een brief van Fluvius. Mijn claim was ongegrond verklaard. Reden: aanvraag te laat.” “Niemand had me daarvoor van die mogelijkhe­id tot compensati­e verteld. De klantendie­nst bij Fluvius niet, en ook hun werknemers in de straat niet. Ook andere buurtbewon­ers van de wijk waren niet op de hoogte. En na dertig dagen, is de zaak voor Fluvius al verjaard. Dat vind ik voor een bedrijf, dat in een positie zit als Fluvius, niet geoorloofd.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Bij een lange stroompann­e kunt u een compensati­e aanvragen bij Fluvius. “Maar niemand vertelt je dat”, zegt Jean-Jacques Stoops uit Hechtel.
FOTO DICK DEMEY Bij een lange stroompann­e kunt u een compensati­e aanvragen bij Fluvius. “Maar niemand vertelt je dat”, zegt Jean-Jacques Stoops uit Hechtel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium