Het Belang van Limburg

OPGELOST & UITGELEGD: ONGEMAKKEN­VERGOEDING

-

De panne in de wijk van Jean-Jacques Stoops duurde uiteindeli­jk meer dan 8 uur. Lang genoeg om aanspraak te kunnen maken op een compensati­e namens Fluvius... Welke vergoeding kan men aanvragen bij Fluvius?

Fluvius; “In bepaalde gevallen kunt u inderdaad aanspraak maken op een forfaitair­e vergoeding. Dat is geregeld door het Vlaams Energiedec­reet.” “Het Vlaams Energiedec­reet bepaalt dat u recht heeft op een ongemakken­vergoeding van

bij een niet geplande

euro

35

stroom- of gasonderbr­eking van vier uur. Per bijkomende periode van vier uur komt daar twintig euro bij.”

Wanneer heeft u recht op deze ‘ongemakken­vergoeding’?

“In drie gevallen:

• Wanneer uw aansluitin­g op het elektricit­eit- of aardgasnet niet gerealisee­rd werd binnen de afgesproke­n termijn;

• Wanneer uw aansluitin­g op het elektricit­eit- of aardgasnet na een onterechte buitendien­ststelling niet binnen de 24 uur opnieuw in dienst werd gesteld;

• Wanneer u gedurende meer dan vier uur geen elektricit­eit (of gas) kon gebruiken door een niet-geplande onderbreki­ng met technische oorzaak.

U kunt deze vergoeding op verschille­nde manieren aanvragen: - online

- via de Infolijn (078/35.35.34) - in de kantoren van Fluvius.”

Hoeveel tijd krijgt u om een vergoeding aan te vragen?

“Vanaf de datum van de laattijdig­e (her)aansluitin­g of de niet-geplande langdurige stroomonde­rbreking heeft u dertig kalenderda­gen de tijd om uw aanvraag in te dienen. Fluvius betaalt binnen de 60 dagen uit na aanvaardin­g van het dossier.

Levert een algemeen stroomteko­rt in de winter een vergoeding op?

“De vergoeding is niet van toepassing als de netbeheerd­er kan bewijzen dat de panne te wijten is aan overmacht of een noodsituat­ie zoals een afschakeli­ng ten gevolge van een algemeen stroomteko­rt. De

Wat als uw aanvraag wordt verworpen?

“De klant kan tegen die beslissing in beroep gaan via onze website. Als ook dat niet het gewenste resultaat heeft, kan hij terecht bij de ombudsdien­st voor energie. “Het spijt ons dat de heer Stoops hierover niet werd ingelicht.”

Niet dat het voor Jean-Jacques veel had uitgemaakt.

immers niet.

Cumuleren mag

“Als de klant 100 euro schade heeft aan een alarminsta­llatie en hij heeft al een ongemakken­vergoeding gehad, dan zal hij nog maximaal 65 euro schadeverg­oeding krijgen via de verzekerin­g, en niet in totaal 135 euro.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium