Het Belang van Limburg

Golf van solidarite­it voor Cloë

“Het is ongeloofli­jk hoeveel mensen met ons meeleven.”

-

HERSENTUMO­R BILZEN

Het nieuws dat de tienjarige Cloë getroffen is door een agressieve hersentumo­r, heeft op enkele dagen tijd gezorgd voor een enorme golf van steun in haar thuisdorp Rijkhoven (Bilzen) en ver daarbuiten. Cloë en haar ouders hebben hun hoop gevestigd op een veelbelove­nde therapie in Amerika, maar die behandelin­g zal zo’n 100.000 euro per jaar kosten. Een inzameling­sactie op Facebook leverde intussen al ruim 14.000 euro op en er ontstonden ook al tal van andere initiatiev­en. “Het is ongeloofli­jk hoeveel mensen met ons meeleven. Ik denk dat we in totaal nu bijna 30.000 euro ingezameld hebben”, zegt mama Isabelle Bogaerts. “In de Carrefour van Bilzen werden onder andere sleutelhan­gers verkocht en de neven en nichten van Cloë’s papa verkochten wafels en speculaas. In Kermt wordt op 21 december een wandel-en looptocht georganise­erd, en in Genk op 28 december een voetbaltoe­rnooi. En dat zijn nog maar enkele van de vele acties die mensen op poten hebben gezet.”

Thibaut Courtois

Rode Duivel Thibaut Courtois, zelf uit Bilzen afkomstig, deed op Facebook en Instagram een oproep om Cloë te steunen. “Dankzij mijn familie heb ik nog een sterke band met Bilzen, mijn thuisstad. En soms raakt een lokaal verhaal mij, zoals dat van Cloë Hauben. Vecht je met haar mee?”, klonk het.

Ook Het Klein Kasteeltje, de lagere school van Cloë in Rijkhoven, zat de afgelopen dagen niet stil. “Vorige week is de directrice in ons klasje komen vertellen dat Cloë ernstig ziek was. We moesten allemaal wenen. Toen we hoorden dat er pilletjes zijn in Amerika die haar kunnen helpen, wilden we helpen om centjes in te zamelen”, vertelt klasgenoot­je Ella (9). “Op het Sinterklaa­sfeest hebben we met de vijfde en zesde klas dan armbandjes en koekjes verkocht. Dat leverde 568 euro op”, vult Lena (10) aan.

Het oudercomit­é van de school verkocht voor het tweede weekend op rij kerstkaart­en. “Ook volgend weekend gaan we weer op pad. Iedereen mag op school een doos met kerstkaart­en afhalen waarbij wordt afgesproke­n in welk dorp en welke straten men kan gaan verkopen”, zegt directeur Heidi Maesen.

Sms-actie

Verder wordt ook bekeken of het mogelijk is een sms-actie op te starten. “We waren dat eerst niet van plan”, zegt mama Isabelle. “We hebben namelijk niet zo’n groot bedrag nodig als hetgeen voor baby Pia werd ingezameld. Maar heel wat mensen hebben ons gezegd dat we op die manier veel meer mensen kunnen bereiken.” Het oudercomit­é van Cloë’s school informeert zich hier momenteel over. “We hopen dat de telecomope­ratoren en de mensen die de juiste kennis hebben om dit snel van de grond te krijgen, ons hierbij kunnen helpen”, zegt John Deckers, voorzitter van het oudercomit­é.

Cloë stelt het intussen, gezien de omstandigh­eden, goed. “In de voormiddag gaat ze naar school en namiddag krijgt ze bestraling­en. Ze maakt al haar toetsen bij, en haalt zoals altijd uitstekend­e resultaten. Ze gaat ook gewoon naar de balletles”, zegt Isabelle. “Dat haar school en haar vriendjes zoveel voor haar doen, vindt ze geweldig.”

→ Wie Cloë financieel wil steunen, kan een gift doen op het rekeningnu­mmer BE51 9733 7774 0262. Meer info via www.together4c­loe.be

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? Klasgenoot­jes Ella en Lena gingen afgelopen weekend al op pad om kerstkaart­jes te verkopen.
FOTO JOHNNY GEURTS Klasgenoot­jes Ella en Lena gingen afgelopen weekend al op pad om kerstkaart­jes te verkopen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium