Het Belang van Limburg

Nieuw evaluatiem­oment na Club Brugge

-

Nicky Hayen zal deze week ook de wedstrijde­n tegen Zulte Waregem (beker) en Club Brugge leiden. Daarna volgt een nieuw evaluatiem­oment. “Het belangrijk­ste is dat de beste beslissing wordt genomen in het belang van de club”, aldus de ‘succescoac­h’.

Nicky Hayen heeft STVV een geweldig cadeau geschonken. Hij heeft tijd gekocht voor de club in de zoektocht naar een opvolger voor Marc Brys. Bovendien heeft hij zijn eigen naam laten opnemen in het kransje kandidaten.

“Als we een pak slaag hadden gekregen in Genk, zou het een ander verhaal zijn geweest”, beseft Hayen. “Nu hebben wij allemaal een boost gekregen en is er weer rust in de tent. De komende twee duels kunnen we zonder enige druk voorbereid­en. Er hoeft niet snel-snel een nieuwe coach te worden gevonden.”

Hoopgevend

Hayen zat zondag rond de tafel met Andre Pinto, rechterhan­d van CEO Takayuki Tateishi. Die bevestigt dat Hayen nog een week aanblijft en dat er daarna een nieuw gesprek volgt. “Het was een positief onderhoud”, aldus Hayen. “Logisch. Ik denk niet je nu iemand in Sint-Truiden kan vinden die ontevreden was over onze zege. Ook voor mij is dit een opsteker. Maar of dat zal leiden tot een definitiev­e aanstellin­g als hoofdcoach, is geen uitgemaakt­e zaak. Wie weet, doet zich morgen een opportunit­eit voor die de club niet naast zich kan neerleggen. Als dat zo is, keer ik gewoon terug naar de beloftenpl­oeg. Geen probleem. Ik sta met beide voeten op de grond. Maar de gebeurteni­ssen van zaterdag zijn uiteraard hoopgevend. Ik ben blij met de open communicat­ie van de club naar mij toe.”

Buiten

Zulte Waregem in de beker, Club Brugge in de competitie. Het zijn twee pittige tests. “Klopt”, aldus Hayen. “Maar ik voel geen druk. Neem nu Club Brugge. Tegen de leider in de competitie verwacht niemand iets. Alles wat we in die match nemen, is bonus.” Natuurlijk is het de vraag of een clubman als Hayen bereid is om zijn toekomst bij de club van zijn hart in de weegschaal te gooien. Iemand die tekent als hoofdcoach, ligt al met één been buiten, luidt een voetbalaxi­oma. “Dat is een zaak die ik mee zal nemen in de afweging”, besluit Nicky. “Ik kan me voorstelle­n dat de clubleidin­g ook haar licht wil opsteken in de spelersgro­ep. Zien de jongens het zitten met mij of niet? Ook dat is cruciaal. Het heeft geen zin om iets geforceerd door te drukken. We zien wel wat de toekomst brengt. Nieuwe afspraak na deze week.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium