Het Belang van Limburg

Pizza en goals voor “Bozuki”

-

11 jaar. Maar liefst 11 jaar heeft STVV moeten wachten op een nieuwe derbyzege in Genk. Koningskop­pel Yohan Boli en Yuma Suzuki deelden voor eigen publiek een gewond KRC Genk twee tikken uit, waar de ‘Wolfpack’ van Wolf nooit meer van herstelde. “We hebben hen pijn gedaan met onze doelpunten”, triomfeerd­e Kanarie Yohan Boli.

In de bezoekende kleedkamer van de Luminus Arena trapte materiaalm­an Benny Liebens het feest op gang. De massagetaf­el moest er bijna aan geloven en de sportdrank­en spoten in het rond. De smartphone­s van de Kanaries legden alles op de gevoelige plaat vast. Teammanage­r Peter Delorge liet zelfs pizza vanuit de perszaal aanrukken om de honger van Yohan Boli te stoppen. Want de honger naar doelpunten van de Franse Ivoriaan is voorlopig niet te stoppen met al negen treffers achter zijn naam. “Het was een prachtige voorzet van De Bruyn en ik werkte met wat geluk mooi af”, glunderde Boli. “KRC Genk is een grote ploeg, die op elk moment kon toeslaan. We moesten daarom geconcentr­eerd blijven tot het einde van de wedstrijd en daar werden we dan ook voor beloond. Een derby is altijd een strijd op het scherp van de snee. We hebben hen duidelijk pijn gedaan met die twee doelpunten in de eerste helft.”

Ook spitsbroed­er Yuma Suzuki werkte zijn statistiek­en bij in de Luminus Arena. De Japanner ging van drie naar vier stuks na een aanval uit het boekje. In acht baltoetsen, van Pol Garcia Tena tot Yuma Suzuki, lag de bal in het mandje. “Het was een goede voorzet vanaf de zijlijn van Botaka en ik moest er alleen maar mijn hoofd tegenzette­n”, aldus Suzuki. “Het was heel belangrijk voor ons dat we de zege zouden vasthouden in de tweede helft. In andere wedstrijde­n lieten we de tegenstand­er nog wel eens scoren in de tweede helft, maar dat wilden we nu absoluut vermijden en met succes.”

Vertrouwen­sboost

Boli kwam ten slotte nog terug op de trainerswi­ssel. “Het was een moeilijke week voor ons. Iedereen weet wat de trainer en de staf hebben bijgedrage­n aan deze ploeg. We zijn hen zeker nog niet vergeten en dragen deze zege dan ook op aan hen. Maar de nieuwe trainer geniet ook ons vertrouwen. Het vertrouwen in de spelersgro­ep zal een flinke boost krijgen. Het is nu aan ons om deze lijn door te trekken naar Zulte Waregem”, besloot Boli.

DANIËL SCHMIDT

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Het duo Suzuki-Boli kon KRC Genk in eigen huis pijn doen.
FOTO JEFFREY GAENS Het duo Suzuki-Boli kon KRC Genk in eigen huis pijn doen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium