Het Belang van Limburg

-off 1 niet, Hayen verdient een kans”

-

gebrek aan agressie miste ik vooral een gebrek aan genialitei­t. Als de tegenstand­er helemaal inzakt, heb je een touch of genius nodig. Een actie, een dribbel, een pass die alles openbreekt. Pas toen Wolf Onuachu bracht, nam Genk echt de bovenhand. Misschien kwam die zet te laat? Want toen was er plots wel volop gevaar. Alleen had Onuachu misschien niet altijd voor het doelpunt moeten gaan, maar de bal al eens moeten afleggen. Hij viel wel sterk in, deed alles zoals het hoorde, op scoren na.”

“Als ik naar de rangschikk­ing kijk, vrees ik het ergste voor de play-off 1-kansen van KRC Genk. Neen, ik zie hen niet meer in de top zes geraken. Je zal 45 of 46 punten moeten pakken. Racing heeft er dus nog 24 of 25 nodig in dertien of veertien matchen. Dat is een kampioenen­gemiddelde. Niks wijst erop dat Genk ineens zo een reeks zal neerzetten.”

“Nicky Hayen heeft de derby goed aangepakt en dat mag gezegd worden. Slim bekeken om Genk zo laag op te vangen, want op die manier nam je de kwaliteite­n van de snelle spelers bij Genk weg. De gelijkmake­r van STVV was het kantelmome­nt in de wedstrijd. Na de 1-0 dachten ze bij STVV: ‘Hoe gaan we hier nog zonder kleerscheu­ren weg geraken?’. Maar door die goal van Boli begonnen de Kanaries te geloven in hun lucky day.”

“Hayen heeft zaterdag punten gescoord. Wie bij het Truiense bestuur zou nu nog het lef hebben om hem het seizoen niet te laten volmaken? Ook al volgt volgende week een nieuwe evaluatie. Ik zie geen enkele reden om Hayen die kans niet te gunnen.”

“STVV zou ik willen aanraden om het play-off 1-verhaal nu te laten varen. Forget it, die top zes. De redding is een feit en dat is eigenlijk al fantastisc­h nieuws met deze ploeg, dat je al weet dat je niet zal degraderen. Begin daarom nu al aan de voorbereid­ing van volgend seizoen. Want dan moet het wél meer zijn. Gebruik de volgende weken en maanden om met een echt sterke kern aan de nieuwe competitie te starten. De wintermerc­ato kan daar ook al voor dienen, in functie van volgend jaar. Als er weer gewacht wordt tot juni om echte versterkin­g binnen te halen, kan het op een keer wel eens mislopen. Hopelijk beseft men dat ook.”

“STVV moet volgend seizoen nú voorbereid­en”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium