Het Belang van Limburg

Laura Verdonscho­t sant in eigen zand

-

ZILVERMEER­CROSS MOL

Laura Verdonscho­t reed zondag in het Molse zand naar haar derde en mooiste seizoensze­ge. Een vroegtijdi­g verjaardag­scadeau want de Lommelse wordt woensdag 23 jaar.

De toppers (Lucinda Brand, Sanne Cant, Annemarie Worst, Ceylin Alvarado en Yara Kastelijn) lieten Mol zondag links liggen waardoor een duel tussen de Nederlands­e beloftewer­eldkampioe­ne Inge Van der Heijden en de Lommelse zandstuive­r Laura Verdonscho­t voor de hand lag. De Nederlands­e nam meteen het initiatief terwijl Verdonscho­t, zoals wel vaker dit seizoen, haar start miste. “Ik maakte aanvankeli­jk heel veel fouten in het zand en moest veel goedmaken. Toen ik in de tweede ronde kwam aansluiten, moest ik even bekopen dat ik die zeventien seconden had dichtgered­en”, reconstrue­ert Laura haar zege. “Halfweg begon ik erin te komen. Ik zag dat Inge en Shirin (van Anrooij, nvdr) meer moeite hadden dan ik om in het zand naar boven te rijden. Daar heb ik dat gat gemaakt en zij konden het vervolgens niet meer dichtrijde­n.”

Uitkijken naar BK

Verdonscho­ts laatste vijf crossen waren van uitstekend­e makelij. Zaterdag in de Urban Cross van Kortrijk reed ze naar haar minste resultaat: een achtste stek. Deze derde seizoensze­ge moet Laura vertrouwen geven met de drukke decemberma­and in het vooruitzic­ht.

“Het gevoel is meestal goed, alleen verpest ik het vaak door mijn start. In de meeste wedstrijde­n zijn de toppers vaak al weg voordat ik vooraan zit. Ditmaal liep het wel goed af en vertrek ik met een goed gevoel”, besluit Verdonscho­t, die na deze overwinnin­g ambities mag koesteren voor de tricolore trui. Het BK vindt immers plaats op zondag 12 januari in het Antwerpse zand van SintAnneke.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Laura Verdonscho­t.
FOTO PHOTO NEWS Laura Verdonscho­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium