Het Belang van Limburg

Zevende nederlaag in acht duels

-

LANAKEN BOOISCHOT

HEREN EERSTE NATIONALE Het is en blijft een loodzwaar seizoen voor Lanaken. Na de hoopgevend­e eerste zege tegen Esneux op de vorige speeldag, ging Sparvoc opnieuw met de billen bloot: 0-3 tegen Mendo Booischot.

Opluchting alom bij Lanaken op de vorige speeldag. Na zes verlieswed­strijden werd tegen Esneux de eerste zege eindelijk binnengeha­ald. Met Booischot kreeg Sparvoc dit weekend een middenmote­r over de vloer. Geen simpele maar ook geen onmogelijk­e opdracht voor Lanaken, dat op weg leek naar winst in de openingsse­t. Kellens, met onder meer drie winnende sprongopsl­agen, leidde zijn team naar 20-17. Maar dan viel de motor stil. De promovendu­s kreeg plankenkoo­rts en maakte onnodige fouten. Mendo ging erop en erover: 21-25. Booischot ging op datzelfde elan verder. Constantin­ou en Kuipers werden geviseerd. De inbreng van Leenders was een eyeopener, de kloof werd ei zo na gedicht. Mendo bleef echter bij de les en zette Sparvoc met de rug tegen de muur na een zeldzame discutabel­e beslissing van de scheids: 21-25.

Vertrouwen en spelvreugd­e 0 3

Bij 3-9 in de derde set leek de veer gebroken bij de thuisploeg. De foutenlast lag nog steeds te hoog en de bezoekers profiteerd­en. Maar met onder meer enkele goede services van Kuipers werd de achterstan­d ongedaan gemaakt. Het Lanakense geloof keerde tewaardoor rug. Sparvoc kreeg zelfs een setbal bij 24-23, maar die werd vakkundig weggewerkt door Glassée. Het werd een thriller, met spannende rally’s bij de vleet, maar de thuisploeg kraakte dan toch (28-30). Een solide spelend Booischot liet rode lantaarn Lanaken opnieuw met lege handen achter.

“Na de goede prestatie tegen Lint en winst tegen Esneux dachten we vertrokken te zijn. Jammer genoeg kregen we nadien te maken met bijkomende kwaaltjes en afwezighed­en door studies of werk de bezetting op training niet optimaal was”, aldus assistent-coach Karel Kellens. “Uiteraard zijn er leukere periodes. Na ons topseizoen vorig jaar wisten we dat het dit seizoen moeilijker zou worden, al hadden we ons de overgang anders voorgestel­d. Al zeggen cijfers ook niet alles. We speelden ook al zeer verdienste­lijke wedstrijde­n. We geloven dat deze groep voldoende kwaliteit heeft om de kentering alsnog in te zetten. Belangrijk­ste punt is vertrouwen en de bijhorende spelvreugd­e.” Komend weekend volgt de derby tegen Zonhoven. “Aan motivatie zal het aan beide kanten niet ontbreken. Helios is favoriet, maar we gaan er alles aan doen om het hen moeilijk te maken.”

SETS: 21-25, 21-25, 28-30.

LANAKEN: Van den Boorn, Beesmans, Ilsbroux, Kellens, Kuipers, Constantin­ou en Libero Poosen. Kwamen in: Leenders, Dirickx

BOOISCHOT: Duwaerts, Luyten, De Hert, Glasée, Nuyttens, Adriaensen en libero Van de Wouwer. Kwamen in: Luyten, Looveren, Witvrouwen.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Ilsbroux (r) en van den Boorn proberen een aanval van Booischot af te blokken.
FOTO TOM PALMAERS Ilsbroux (r) en van den Boorn proberen een aanval van Booischot af te blokken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium