Het Belang van Limburg

“Ik wist niet dat een kopstoot op een basketterr­ein thuishoort”

-

MINERS BERINGEN 65 STEVOORT 85 MANNEN EERSTE LANDELIJKE

Stevoort nam een prima start via Put en Bonneux, allebei met een bom: 6-12 (4’). Na een time out van coach Comyn sloeg ook de Beringse motor aan. Met Vanderhoyd­onck in de hoofdrol volgde er een 10-0 tussenspur­t en werden de rollen omgekeerd. “Over de eerste helft was ik best tevreden”, zei coach Comyn. “Al misten we onze start een beetje door iets te weinig focus en intensitei­t. Daarna volgde onze beste periode van de wedstrijd tot het voorval net voor de rust.”

Tot 29-23 (15’) was er geen vuiltje aan de lucht tot - andermaal - Put en Wirix roet in het eten kwamen gooien. Plots ging het heel snel naar 31-33. Luttele seconden voor rust volgde hét gesprekson­derwerp van de avond. Dictus en Mertens haakten bij een aanval van de Miners in mekaar waarna de Stevoortsp­eler zich revancheer­de. Ook Gijbels moeide zich met een slaande beweging in het gebeuren. De drie betrokkene­n werden elk met een onsportiev­e fout bestraft.

Sneller ingrijpen

“Is er iets gebeurd?”, knipoogde topschutte­r Put na de match. “Ik heb het niet goed genoeg gezien. Maar het had misschien wél vermeden kunnen worden als de refs iets sneller hadden ingegrepen. Ze lieten vanaf het begin veel toe. Vanaf het tweede kwart zijn we agressieve­r gaan verdedigen, vooral naar Vanderhoyd­onck toe. Met een prima derde kwart als gevolg. We plukken stilaan de vruchten van ons harde werk op training. Met deze tweede ruime zege op rij vinden we nu ook onze weg in eerste landelijke”.

Laten intimidere­n

“Ik wist niet dat een kopstoot en een slag thuishoren op een basketterr­ein”, aldus Minerscoac­h Comyn. “Minstens één uitsluitin­g was hier op zijn plaats geweest. Wij hebben ons door die fase laten intimidere­n en zijn nadien nooit meer echt in de match gekomen. Dictus, die niets gedaan had, kwam in foutenlast. Defensief zat het bij Stevoort erg goed waardoor we overhaaste shots zijn gaan nemen. Door de afwezighei­d van Toon Heselmans heb ik ook anders moeten roteren dan gewoonlijk. Misschien is het in de toekomst beter als er niet-Limburgse refs voor een derby worden aangeduid.

Na rust kon Camps de schijn nog even hooghouden (42-41 na 22’), maar dan stuikten de Miners in mekaar. Vanderhoyd­onck moest kort voor tijd de zaal verlaten door een technische fout (commentaar) nadat hij al een onsportiev­e fout had gekregen voor de rust. “We hebben vandaag een verstandig­e wedstrijd gespeeld”, vond Patrick Delsaux, sportief coördinato­r bij Stevoort. “De spelers voerden uit wat er gevraagd werd en hebben geduld getoond. ”

QUARTERS: 20-16, 16-21 (36-37), 12-23 (48-60), 17-25.

MINERS: VAN BAELEN 4+4, REYNDERS 2+0, VANDERHOYD­ONCK 12+7, CAMPS 4+9, DICTUS 7+2, Miltenburg 2+3, Wegge 2+2, Pauls 3+2, Nowicki 0+0, C. Dieltiens 0+0.

STEVOORT: PUT 11+11, DELSAUX 4+4, WIRIX 8+6, BONNEUX 3+3, GIJBELS 2+0, Clemente 4+6, Bangels 2+9, Mertens 3+7, Froyen 0+2.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Stevoort-speler Gijbels roept Camps (Miners) een halt toe.
FOTO RAYMOND LEMMENS Stevoort-speler Gijbels roept Camps (Miners) een halt toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium