Het Belang van Limburg

THES blijft steken op scoreloos gelijkspel

-

RUPEL-BOOM THES EERSTE AMATEUR 0 0 THES en Rupel-Boom speelden gisteren een matige wedstrijd met een terechte brilscore als eindscore, ook al waren de betere kansen voor de bezoekers. “Er zat zeker meer in”, zegt T2 Marc Reykers.

De match tegen de nummer zes van het klassement werd een zwakke bedoening. Er werd wel veel strijd geleverd, maar al bij al bleef het negentig minuten een gesloten wedstrijd. De eerste prik kwam wel van de bezoekers toen Allegria in de diepte gestuurd werd, maar de doelman zat er goed tussen. Rupel-Boom had voor de rust nog wel het meeste balbezit, maar echte kansen leverde dat helemaal niet op. THES kwam sterk uit de kleedkamer en kreeg binnen een paar minuten al twee goede kansen op een voorsprong. Eerst trapte Allegria een verre voorzet van Battista aan de tweede paal in het zijnet, meteen erna viel een bal na een duel met Suarez voor de voeten van de aanvaller en haalde de keeper zijn poging knap uit de hoek. Daarna was het vijfentwin­tig minuten wachten op een nieuwe dreiging via Battista. Een Boomse verdediger devieerde de bal richting doel, maar de keeper kon een owngoal nipt vermijden. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg een eerste keer dreigen toen Laureys hard voorzette en Daeseleire naast schoof. In de slotminuut viel een afvallende bal nog voor de voeten van Christiaen­s, maar de kapitein knalde nipte over.

“Er zat zeker meer in, vooral als je de kansen over de hele wedstrijd bekijkt”, aldus hulptraine­r Marc Reykers. “Het was al bij al gelijkopga­and, maar de betere kansen waren zeker voor THES Sport. Je merkt wel dat in deze reeks iedereen van iedereen kan winnen, de ene week doe je een goede zaak, de andere week een slechte. Volgende week staat er weer een moeilijke wedstrijd op het programma, thuis tegen Lierse. Zeker en vast een goede ploeg, die duidelijk onder haar waarde geklasseer­d staat. Dat ze zo laag staan is niet normaal. En spijtig genoeg hebben we opnieuw drie geschorste­n. We gaan alvast voor de drie punten.”

RUPEL-BOOM: Deloose, Daeseleire, De Paepe, Farin, Binst, Polizzi, Laureys, Spaenhoven, Put, Schaessens, Mambubua.

THES:Brughmans, Christiaen­s, Vanaken, Bammens, Hulsmans, Battista, Stefani, Jeunen, Allegria (85’ Bens), Suarez, Kerckhofs

GELE KAARTEN: Suarez, Christiaen­s, Bammens, Vanaken, Kerckhofs,

SCHEIDSREC­HTER: Timmermans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium