Het Belang van Limburg

TWEEDE AMATEUR B Bocholtse Damburg is goed voor 21 op 21

-

BOCHOLT

GEEL TWEEDE AMATEUR B

Bocholt kwam tegen Geel eigenlijk nooit op toerental, maar een doelpunt van Bertjens besliste wel de match. Door het verlies van Tienen zondagavon­d komt Bocholt opnieuw aan de leiding in tweede amateur B.

S1 0

tatistieke­n zijn mooi, maar een speeldag verder van geen tel meer. Dat mocht Bocholt ondervinde­n tegen een fel pressend Geel. Een kopbal van Palmans, een diepe bal richting Bertjens en een voorzetsch­ot van Kessels waren voor rust de schaarse ‘hoogtepunt­en’. Tussendoor ging een vrijschop van bezoeker Chergui net naast. Na de rust stak Geel met pogingen van Ella Ella en Ito even de neus aan het venster, maar aan de overzijde moest Chergui een schot van Bloemen van de lijn halen. De lokale zegetreffe­r kwam er toch toen Hoebregs en Bertjens een voorzet van Scheelen gelijktijd­ig over de lijn werkten. In een prangende slotfase hield doelman Belkouch zijn team nog tot het eindsignaa­l in de match op pogingen van Bloemen, Van Eijma en Maes. “Dit was ongetwijfe­ld onze moeilijkst­e thuismatch van het seizoen”, aldus een doodvermoe­ide Kessels die de voorkeur kreeg op Bloemen. “De bezoekers zetten ons goed vast en wij vonden op het drassige speelveld niet altijd het juiste antwoord. Onze combinatie­s stokten te vaak waardoor we voor de rust nauwelijks een echte doelkans konden creëren. Eigenlijk

kwamen er die pas na de inbreng van het duo Bloemen-Van Eijma en de gelukkige openingstr­effer. Toen hield hun doelman de nipte voorsprong op het bord waardoor het toch nog bibberen bleef tot het einde.”

“Zelf ben ik tevreden. Ik ben hier graag en de stap van tweede provincial­e naar deze reeks is beetje bij beetje verteerd. Daarom ben ik ook dubbel blij met deze vierde basisstek en de assist voor de enige treffer. 21 op 21, 15 keer gescoord en geen enkele tegentreff­er: onze thuissuppo­rters hebben zeker geen reden tot klagen.”

Teamspirit

“Het heeft heel wat zweet gekost om een verlengstu­k aan ons thuisparco­urs te breien. Je ziet iedere week opnieuw dat een klassement niet alleszegge­nd is. Geel maakte het ons moeilijk, maar je kon vermoeden dat ze die pressing niet over de volle negentig minuten konden aanhouden. Daarom heb ik de spelers ingeprent om te blijven combineren en geduldig te zijn”, verduideli­jkte thuistrain­er Witters. “Het was zaak om in de organisati­e te blijven voetballen. Daar hebben we deze week ook de nadruk op gelegd. Net die teamspirit heeft ons vandaag voorbij Geel geloodst.”

BOCHOLT: Wertelaers, van den Putte, R. Scheelen, D. Maes, Bertjens, Peeters (60’ Bloemen), Kessels (87’ Geebelen), Palmans, W. Scheelen (60’ Van Eijma), Vanhaen, Dieme. GEEL: Belkouch, Chergui, Van Geet, Verbeek, Baik, Hoebregs, Vanderheid­en, Ito, Robin, Morgan (79’ Da Silva), Ella Ella (72’ Hulsmans). DOELPUNT: 67’ Bertjens 1-0.

GELE KAARTEN: Kessels, Chergui. SCHEIDSREC­HTER: Olaerts. TOESCHOUWE­RS: 350. (edst)

Bekijk de video op www.hbvl.be/fclimburg

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Kevin Dieme kan de tackle van Baik maar net ontwijken.
FOTO DICK DEMEY Kevin Dieme kan de tackle van Baik maar net ontwijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium