Het Belang van Limburg

Amper zes wedstrijde­n na zijn aanstellin­g als Pelt-coach gooit Benny Lunenburg de handdoek in de ring

-

De wedstrijd tegen staartploe­g Witgoor Dessel draaide zaterdagav­ond uit op een flinke sisser. Esperanza verloor uiteindeli­jk met 0-3, coach Lunenburg - die al onder vuur lag - trok zelf zijn conclusies.

“Ik wist dat ik hier aan een moeilijk hoofdstuk begon als T1”, zei Lunenburg zaterdagav­ond. “Esperanza stond bij mijn komst op plek vier en dat verbeteren was moeilijk. Maar drie op achttien is te weinig. Met twee keer trainen per week kom je er op dit niveau niet. Ik voel me gepakt en sluit hier de boeken.”

De beslissing niet verder te gaan met Lunenburg als T1 werd al zaterdagav­ond genomen. “Na zes weken aanpassing zit er geen beterschap in de ploeg. Het is zelfs slechter. Zondag werd met T2 Werner Follon samengezet­en. Die neemt de twee resterende wedstrijde­n voor de winterstop over. Tegen die tijd moet er een oplossing uit de bus komen. Laat ons duidelijk zijn: de beslissing om met Lunenburg te stoppen is collectief genomen. Wij gaan dat dinsdag zo aan de groep zeggen en hopen de neuzen terug in dezelfde richting te krijgen. Er komen nog twee verplaatsi­ngen aan (Wellen en Beringen) en hopen op minstens drie punten”, liet voorzitter Jan Winters optekenen. Esperanza miste beleving

tegen

Witgoor, dat de partij domineerde en de zege niet gestolen heeft. “De spelers moeten voor de spiegel gaan staan”, hoorden we bij de Pelt-fans. “De coach kan zich moeilijk wat verwijten, het bestuur moet mea culpa slaan.” Witgoor klom al na een kwartier op voorsprong. Murataj mikte een eerste kans nog over, maar op aangeven van De Pachter (ex-Eksel) trof Van Dyck wel raak: 0-1. Na de pauze zette Pelt, dat vóór de rust een kopbal van Koç gered zag worden door Hooyberghs, de bezoekers wel onder druk, maar echt kansen leverde dat niet op. Pelt moest het overigens zonder zijn vaste flankverde­digers stellen en het verschuive­n van centraal verdediger Van de Kerkhof naar de backpositi­e bracht weinig soelaas. Zo kreeg de boomlange Van de

Kerkhof geen vat op de kwieke De Pachter. Janssen (de ex-Peltenaar benutte een strafschop, afgedwonge­n door invaller Pironet) en Corstjens (afgeweken bal van Blockx) legden de pijnlijke 0-3eindcijfe­rs vast. “Commentaar overbodig”, dixit Van de Kerkhof. De vijfde nederlaag in zes wedstrijde­n (3/18) bleek dus de spreekwoor­delijke druppel voor Benny Lunenburg.

ESP. PELT: Van Hengel, Van de Kerkhof,Van Hees (64' Kusters), Swolfs, Put, Goossens, Verbiest, Bruno, Brouwers, Corstjens, Koç. WITGOOR: Hooyberghs, Geerts, Berkmans, Roos, Van Gompel, Schouteden (89' Van Roy), Janssen, De Pachter, Van Dyck, Blockx (89' Meynen), Murataj (73' Pironet).

DOELPUNTEN: 15' Van Dyck 0-1, 80' Janssen (P) 0-2, 87' Corstjens (og) 0-3.

GELE KAARTEN: Bruno, Verbiest, Schouteden, Murataj.

SCHEIDSREC­HTER: Wahhabi. TOESCHOUWE­RS: 250.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Benny Lunenburg was amper zes wedstrijde­n coach van Esperanza Pelt.
FOTO DICK DEMEY Benny Lunenburg was amper zes wedstrijde­n coach van Esperanza Pelt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium