Het Belang van Limburg

Kopbal Kaluanga Bwanga zorgt voor gerechtigd­heid

- Door Marc Truyers

H.-Millen (2B) leek zondag in ’s Herenelder­en lange tijd met de drie punten aan de haal te gaan, maar dat was zonder Kaluanga Bwanga gerekend. Met een rake kopbal zorgde de Luikse invaller voor een terechte puntendeli­ng.

Amper afgetrapt belandde het leer via een carambole in de voeten van Shennaz Mariën, die niet aarzelde: 0-1. “Een ideaal begin voor ons natuurlijk”, lachte de Antwerpse Genkenaar. “Dat is al weken hetzelfde liedje”, zuchtte speler-trainer Wesley Warnots aan de overkant. “Eén trap op ons doel en de bal gaat tegen de netten.”

Na die 0-1 was het lang wachten op verder doelgevaar. Pas in de slotfase zag Lemmens zijn inzet gestopt door Dominique Baeten. “Die bal bleef zonder dat ik het wist onder mijn benen steken”, gaf de doelman toe. Gelukkig voor de verkleumde toeschouwe­rs viel er in de tweede helft wat meer te beleven. “Ik had Vossen tijdens de rust gewaarschu­wd dat hij nog tien minuten zijn kans kreeg”, vervolgt Warnots. De Riemste winger had de boodschap begrepen en trapte enkele malen gevaarlijk naar doel. Bij zijn tweede poging loste Baeten de bal maar ook bij de rebound van De Winne bleef Domi overeind. Warnots bracht met Kaluanga Bwanga meer aanvallend­e power.

“We schakelden over naar een 4-2-4 om meer diepgang in ons spel te krijgen. Kaluanga Bwanga moest steeds in de rug van De Winne duiken, omdat we wisten dat Herderen-Millen daar kwetsbaar was.”

Het leek bij theorie te blijven tot minuut 88. Een steal van de bezoekers belandde in de voeten van

Ekangamene. De 0-2 leek in de maak, maar de invaller duwde knullig in de voeten van de lokale verdediger, die vliegensvl­ug Lemmens bediende. Zijn Vercautere­nvoorzet belandde op het hoofd van Kaluanga Bwanga: 1-1. De bezoekende supporters richtten hun woede op Ekangamene maar ook Baeten had boter op zijn hoofd. “Als ik beter had gestaan, had ik misschien wel bij die voorzet gekund. Maar dat zijn dingen die gebeuren in het voetbal.”

Ook Mariën relativeer­de. “Fouten zijn inherent aan het spelletje. Het is natuurlijk erg zuur, maar wij verwijten niemand iets. Zo zit onze hechte voetbalfam­ilie niet in elkaar.”

‘S HERENELDER­EN: Spobeck, Godin, Cops, Moens (55’ Kaluanga Bwanga), Lemmens, Vangeel, De Winne, Verjans, Schoenaers, Hoste, Vossen.

HERDEREN-MILLEN: Baeten, Loix, Aerts, La Barbera, Smeets, Bertjens (63’ Ekangamene), Mariën, Vanbilsen, Ouzahim, Mareen, Snyders.

DOELPUNTEN: 3’ Mariën 0-1, 88’ Kaluanga Bwanga 1-1. SCHEIDSREC­HTER: Souverijns. TOESCHOUWE­RS: 80. (matr)

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? De Winne in duel met bezoeker La Barbera.
FOTO SERGE MINTEN De Winne in duel met bezoeker La Barbera.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium