Het Belang van Limburg

Borgloon lachende derde na topper

- Door Kristof Jacobs

Kortessem (4C) heeft zondag de topper tegen Jong STVV met het kleinste verschil gewonnen. Door deze 1-0-zege telt leider DJ Borgloon nu vier punten voorsprong.

“We hadden vóór de rust al twee keer moeten scoren”, reageerde Marco Giovanelli van Kortessem. “De jongens hebben de opdrachten perfect uitgevoerd, wij zijn erin geslaagd om de bezoekers niet tot voetballen toe te komen. Het scoren blijft gewoon moeilijk voor ons. We hadden ruim moeten winnen. Ik snap wel dat de frustratie bij Jong STVV groot is, omdat ze vijf minuten vóór tijd tegen de lat knalden, maar op basis van de hele wedstrijd verdienden we zeker deze drie punten. Jammer dat ze dat achteraf niet konden toegeven. De tweede helft was gelijkopga­and, maar de eerste helft was helemaal voor ons.”

Rood Vanvolckso­m

“Het was een evenwichti­ge eerste helft, met Kortessem dat de verdienste had om te blijven uitvoetbal­len”, repliceerd­e Jong STVVtraine­r Kris Hommers. “Op het uur slikte Vanvolckso­m een rode kaart, maar uiteindeli­jk had de ref het niet gezien en ging hij verder op reacties van de toeschouwe­rs. Toch bleven we het goed doen en wisten zij het niet meer. We waren zeker de betere ploeg, maar de scheidsrec­hter bleef alles in hun voordeel fluiten. Er ging van ons nog een bal op de deklat, waarvan wij dachten dat hij over de lijn was, maar de ref keurde de goal niet goed. Dat Borgloon uitloopt? Dat kan wel zijn, anderzijds hebben wij nog wel al die toppers in eigen huis.”

KORTESSEM: Felix, Coeckaerts (40’ Jacobs), Wouters (80’ Coksayilir), Groven, Meekers, Appeltans, Beelen, Swinnen (75’ Paredis), Lismont, Roosen, Vanparys.

JONG STVV: Bettenhaus­en, Knaepen, Martirosya­n, Odeurs, Derthier, Froyen, Souillierd, Koninckx, Vanvolckso­m, Everaerts (46’ Vrancken), Zeegers.

DOELPUNT: 75’ Grovn (strafschop) 1-0.

RODE KAART: 60’ Vanvolckso­m. SCHEIDSREC­HTER: Reyskens. TOESCHOUWE­RS: 60. (kj)

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? De rode kaart van Vanvolckso­m, hier in een bizar duel met Vanparys, zette kwaad bloed bij de bezoekers.
FOTO KAREL HEMERIJCKX De rode kaart van Vanvolckso­m, hier in een bizar duel met Vanparys, zette kwaad bloed bij de bezoekers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium