Het Belang van Limburg

BLIKVANGER­S VAN HET WEEKEND Coach Bart Vandewalle ziet zijn nieuwe ploeg zijn ex-club verslaan

-

ZEPPEREN BRUSTEM ZONHOVEN UNITED EERSTE PROVINCIAL­E

W1 2

Bart Vandewalle neemt pas deze week de draad op als coach van eersteprov­incialer Zonhoven United. Zondag liet hij interimcoa­ch Cedric Pipeleers ongemoeid zijn werk doen in de dug-out. Vandewalle koos ervoor om tussen de toeschouwe­rs de confrontat­ie van zijn oude met zijn nieuwe ploeg gade te slaan. Zonhoven won met 1-2 van Zepperen Brustem. ilde Vandewalle zijn vertrek bij Zepperen Brustem en de aansluitin­g bij Zonhoven vooral in alle sereniteit laten verlopen? “Dat was toch niet echt de reden”, weerlegt Bart. “Ik heb slechts één training van Zonhoven gezien en dat was te weinig. Daarbij was de huidige staf (Willems-Pipeleers) deze match al van dinsdag aan het voorbereid­en. Maar ik zou er zeker geen probleem mee gehad hebben om de coaching direct over te nemen. Het bestuur van Zonhoven en ik waren overeengek­omen dat ik pas na deze match zou starten.”

Bart bevond zich zondag op zo’n drie meter van de dug-out. Kreeg hij dan nooit de goesting om Cedric Pipeleers - hij wordt vanaf vandaag terug T2 - wat in te fluisteren?

“Die behoefte heb ik zeker gehad. Je wil actief aan de slag gaan, dan is dat logisch. Maar je moet de ploeg ook voldoende kennen op dat moment. Trouwens, waarom zou ik? Davy en Cedric hebben echt wel goed werk geleverd. Scherp getraind en toch vier op zes behaald.”

Zonhoven klopte Zepperen Brustem met een rommelgoal in de slotfase. Vandewalle genoot mee toen Asnong het leer in het doel frommelde.

Accenten leggen

“Op basis van de tweede helft vond ik het wel een verdiende zege. Ik heb vooral veel strijd gezien en niet zo veel doelkansen. Of ik iets wijzer geworden ben wat Zonhoven betreft? Absoluut. Elke trainer legt z’n eigen accenten en ik ga die van mij ook proberen te leggen. En dan hoop ik nog altijd dat Zonhoven de eindronde haalt. En dat Zepperen Brustem zich redt.” Vandewalle is 38 jaar. Een zestal jaren geleden stopte hij met voetballen. Hij speelde doorgaans op de linksachte­r. Trainer was hij eerder bij Achel en Landen. Met Achel promoveerd­e hij via de eindronde en bij Landen bereikte hij tweemaal de nacompetit­ie. De boterham verdient hij als zelfstandi­ge consultant.

DERDE PROVINCIAL­E A

DERDE PROVINCIAL­E A

DERDE PROVINCIAL­E C

VIERDE PROVINCIAL­E B

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Bart Vandewalle was zondag als toeschouwe­r present bij Zepperen Brustem-Zonhoven United, deze week begint hij als coach van de bezoekers.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Bart Vandewalle was zondag als toeschouwe­r present bij Zepperen Brustem-Zonhoven United, deze week begint hij als coach van de bezoekers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium