Het Belang van Limburg

Gehavend Genk ook onderuit tegen Club Brugge: 0-1

-

KRC Genk Ladies heeft een 0-1-nederlaag geleden tegen Club Brugge. De thuisploeg kwam gehavend aan de aftrap. Zo ontbraken onder andere kapitein Loos en spits Janssen. Tysiak vatte zo post op het middenveld en Kees schoof naar het centrum van de defensie, waar Geers op links haar wederoptre­den maakte. In een fel bevochten partij kregen Duijsters (op de Brugse keepster) en bezoekster Laridon (reflex van Coenen) de beste kansen vóór rust. Net de pauze trof diezelfde Laridon wel raak. KRC probeerde nog om de gelijkmake­r te forceren, maar doelvrouw Geeraert verhinderd­e dat. Genk bleef zo met lege handen achter en ziet Brugge dichtbij komen in de ranking.

KRC GENK: Coenen, Verhoeven (46’ Zagar), Kees, Weytjens, Geers, Tysiak, Knapen, Teulings, Kimps, Janssens (53’ Wolters), Duijsters (70’ Lauren Huys).

DOELPUNT: 48’ Laridon 0-1.

GELE KAARTEN: Huys, Knapen.

EERSTE NATIONALE Kontich-Genk B 4-2

- Genk, dat nochtans op voorsprong kwam via Maesen, keek bij de rust al tegen een 3-1-achterstan­d aan. Verbruggen miste dé kans vanop de stip op 1-1. Genk domineerde na rust, Verbruggen scoorde en de bezoekster­s troffen nog de lat.

TWEEDE NATIONALE FC Luik - Louwel 5-0 -

“Kansloze nederlaag. Individuel­e fouten hebben ons de das omgedaan. Al zijn de cijfers wel overdreven”, reageerde Louwelcoac­h Szczuka.

EERSTE PROVINCIAL­E

BS SPORT-JONG STVV 2-1: Rust: 0-0. Doelpunten: Nijssen 1-0, Vanmeer 2-0, Put 2-1.

LOMMEL-DIEPENBEEK 3-0: Rust: 1-0. Doelpunten: De Meester 1-0, De Meester 2-0, Van Aken 3-0.

ALKEN-BERINGEN 3-1: Rust: 1-0. Doelpunten: De Raeve 1-0, De Raeve 2-0, Buntinx 3-0, Cypers 3-1.

BILZEN-PELT 1-4: Rust: 1-2. Doelpunten: Van Hove 0-1, Wouters 1-1, Lemmens 1-2, Van Hove 1-3, Li. Hendrikx 1-4. HAMONT-EKSEL 5-0: Rust; 3-0. Doelpunten: Baeten 1-0, Van Chaze (own) 2-0, Baeten 3-0, Baeten 4-0, Vangeneugd­en 5-0. LOUWEL-BOCHOLT 1-2: Rust: 1-0. Doelpunten: Hermans 1-0, Gielen 1-1, Dimov 1-2.

GENK C-BOKRIJK 1-4: Rust: 0-1. Doelpunten: Della Pelle 0-1, Peters 0-2, Huijnen 0-3, Noukens (own) 1-3, Huijnen 1-4.

TWEEDE PROVINCIAL­E

ELEN-KADIJK 4-0: Rust: 1-0. Doelpunten: Maes 1-0, Gielen 2-0, Wevers 3-0, Gielen 4-0.

MAASLAND-BOKRIJK B 2-6: Rust: 1-3. Doelpunten: Segers 1-0, Todde 1-1, T. Bollen 1-2, Todde 1-3, Van Houtven 1-4, Van Houtven 1-5, Paredis 2-5, Dominguez 2-6. WIEMISMEER-MEMBRUGGEN 1-5: Rust: 1-1. Doelpunten: Te Locke 0-1, Dullers 1-1, Te Locke 1-2, Te Locke 0-3, Picart 1-4, Picart 1-5.

LOMMEL B-DIEPENBEEK B 0-2: Rust: 0-1. Doelpunten: Bridts 0-1, Houben 0-2.

JONG STVV B-BS SPORT B 12-0: Rust: 5-0. Doelpunten: Smets 1-0, Smets 2-0, Harabagiu 3-0, Al-Dakhil 4-0, Smets 5-0, Corten 6-0, Corten 7-0, Smets 8-0, Smets 9-0, Vandebroek 10-0, Corten 11-0, Smets 12-0.

BILZEN B-LILLE 5-0: Forfait van Lille.

TOPSCHUTTE­RS

EERSTE PROVINCIAL­E: 19: De Meester (Lommel), Put (Jong STVV). 17: Van Hove (Pelt). 15: Buntinx (Alken), Huijnen (Bokrijk). TWEEDE PROVINCIAL­E: 40: Te Locke (Membruggen). 32: Corten (Jong STVV B).