Het Belang van Limburg

Topper duurt één minuut te lang voor Borgloon

- Door Jo Trekels

Sint en Piet zakten vrijdag af naar Borgloon voor een topaffiche. Voor een keer waren zij het die, samen met zeshonderd (!) anderen, op veel lekkers getrakteer­d werden. Charleroi pakte in extremis de winst, maar de thuisploeg won opnieuw zieltjes.

De thriller van jewelste duurde uiteindeli­jk één minuut en 34 seconden te lang voor Borgloon. Durakovic en co leken op weg naar een verdiend punt - nadat ze de 1-2-ruststand omzetten in 3-2 toen een gedevieerd­e trap van El Fakiri in de korte hoek van Pietro Benetti plofte. De doelman kreeg regelmatig verzorging voor een spierletse­l.

“Ik had op training al iets gevoeld, ik denk een verrekking”, zei hij. “Of ik de bal topfit wel had kunnen pakken? Nee, hij week af en zo was ik kansloos.”

Vijf seconden vóór tijd counterde Adnane ook nog de 3-5 binnen. “De 3-4 was een floddergoa­l”, pufte coach Nico Papanicola­ou. “Verdiende Charleroi de zege? Ik weet het niet. We gaven hen bewust de bal en ze vonden niet zoveel gaten. Een gelijkspel had zeker gekund. Anderzijds moeten we toegeven dat we al betere matchen gespeeld hebben. De tweede helft was beter dan de eerste, maar ik vond de tweede en derde man te zelden bijsluiten bij de balvaste Nicky Ciarlo. Daar zal de foutenlast iets mee te maken hebben, en zeker ook de vermoeidhe­id. We hebben al veel gegeven dit seizoen.”

Nicky Ciarlo leek daar dus geen last van te hebben. De onverzetba­re pivot was de Loonse MVP. “Ik voelde me goed en speel sowieso graag tegen Reda Dahbi, mijn ex-ploegmaat bij Hasselt”, knipoogde Ciarlo. “We mochten misschien nog iets meer lef getoond hebben in balbezit, maar het is ergens ook normaal, hè. Charleroi is een topteam dat geweldig druk kan zetten. Ik denk dat wij het goed gedaan hebben. Het verschil zat in hun vliegende doelman. Die speelde al snel mee en uiteindeli­jk puurden ze er toch drie doelpunten uit, terwijl wij maar één keer konden profiteren. Zuur.” Correcte analyse. Offensief had het net wat meer mogen zijn, maar anderzijds was een punt toch heel kortbij. En dat toch tegen de hofleveran­cier van de nationale ploeg. Zijn we niet te streng? “Vóór het seizoen had niemand, ook ik niet, gedacht dat we derde zouden staan en ons met dit soort tegenstand­ers zouden kunnen meten”, besloot Nico Papanicola­ou. “Ons doel was het behoud verzekeren tegen eind februari. Wel, we kunnen nu al stellen dat we gered zijn. Daar mogen we fier op zijn. Nu mikken we op een mooie play-offplaats.”

RENOLIM BORGLOON: Benetti, Semir Duric, Durakovic, Alkis, Halim, Ciarlo, Vaelen, Haris Duric, Papanicola­ou, Vanderheyd­en, Paulus, Vanderbemd­en, Clits.

FT CHARLEROI: Idrissi, El Fakiri, Salhi, Dahbi, Chaïbaï, Ghislandi, Adnane, Rahou, Fosty, Atssouli, Lemaitre.

DOELPUNTEN: 6’ Paulus 1-0, 6’ Rahou 1-1, 18’ Rahou 1-2, 23’ Ciarlo 2-2, 31’ Haris Duric 3-2, 34’ Rahou 3-3, 39’ El Fakiri 3-4, 40’ Adnane 3-5. SCHEIDSREC­HTERS: Deckers - Cayir. TOESCHOUWE­RS: 600. (jotr)

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Halim in duel met bezoeker El Fakiri.
FOTO SVEN DILLEN Halim in duel met bezoeker El Fakiri.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium