Het Belang van Limburg

Meteen politieach­tervolging bij start winter BOB-campagne

-

VEILIG VERKEER BILZEN/VOEREN/HOESELT De start van de nieuwe winter BOB-campagne vrijdagavo­nd was meteen een stevige voor de politie van Bilzen en Voeren. Een voertuig dat in Moelingen de controle negeerde, moest worden klemgerede­n.

Het ging om een voertuig met Nederlands kenteken. De autobestuu­rder weigerde de controlepo­st op afrit 1 van de E25 in Moelingen en nam aan hoge snelheid de vlucht richting Luik. De achtervolg­ing werd ingezet door de agenten van de politiezon­es Voeren, BilzenHoes­elt-Riemst en Maastricht. Via de afrit Visé reed de automobili­st opnieuw richting Visé waar de Nederlande­rs de leiding over de actie overnamen. Uiteindeli­jk konden ze de wagen in het centrum van Maastricht

klemrijden. De twee inzittende­n werden gearrestee­rd. Hoewel het onderzoek nog loopt zijn er alleen al in België twee pv’s opgesteld voor verkeersov­ertredinge­n en gewapende weerspanni­gheid. De Nederlands­e collega’s trokken ook het rijbewijs van de bestuurder in.

Speekselte­st

Voor het overige blies een persoon van de 92 positief op alcohol bij de controle op de N700 in Bilzen en testten drie mensen positief op drugsgebru­ik. 22 anderen die een speekselte­st onderginge­n, waren negatief. Zes gecontrole­erden hadden drugs op zak en voorts werden nog tal van andere overtredin­gen vastgestel­d.

Ook van zaterdag op zondag vond een actie plaats. Die ging door in Bilzen en Hoeselt. Een van de 59 gecontrole­erden legde een positieve ademtest af en moest zijn rijbewijs voor drie uren inleveren. Een bestuurder legde een positieve speekselte­st af op het gebruik van amfetamine­s en cocaïne en was ook in het bezit van gebruikers­hoeveelhed­en. Hetzelfde gold voor de passagiers.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? BOB-controle in Bilzen vorig weekend.
FOTO TOM PALMAERS BOB-controle in Bilzen vorig weekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium