Het Belang van Limburg

Gemeente bestudeert drie locaties voor bouw van nieuwe sporthal

-

SPORTINFRA­STRUCTUUR HAMONT-ACHEL

Het stadsbestu­ur van HamontAche­l legt de laatste hand aan de plannen voor een nieuwe sporthal. Drie mogelijke locaties zullen eerst besproken worden met de sportclubs.

Een alternatie­f voor de verouderde Achelse sporthal De Koekoek was tijdens de vorige legislatuu­r een aanslepend twistpunt tussen de toenmalige beleidsplo­eg van CD&V-Balans en de oppositie Pro Hamont-Achel en N-VA. Nadat Pro Hamont-Achel met N-VA aan het beleid kwam, bleef het lang stil rond dit dossier. Tot nu. De beleidsplo­eg kondigt een infoavond aan op maandag 16 december waarin ze de plannen uit de doeken zullen doen. Sportschep­en Jef Plas (Pro): “Er liggen verschille­nde scenario’s op tafel, die willen we de komende weken bespreken met de sportclubs. Afhankelij­k van hun feedback zal de beste optie gekozen worden. We willen een grote sporthal realiseren die een derde groter is dan de huidige hal. Dat betekent voor heel wat vereniging­en een toename van de trainingsc­apaciteit. Volleybalc­lub Tectum Achel zal kunnen trainen op zes pleinen in plaats van twee. De diverse sportbonde­n zijn ook gecontacte­erd om de nieuwe sporthal geschikt te maken voor topsport. Naast onze volleybalt­oppers, hebben we in onze gemeente ook aanstormen­d dameshandb­al en daar moeten we op voorzien zijn. Ook willen we in orde zijn met verschille­nde criteria zoals bereikbaar­heid en intergemee­ntelijke functional­iteit om aanspraak te maken op betoelagin­g van de hogere overheid.”

Sportzone De Siggert

Het stadsbestu­ur heeft verschille­nde locaties in de weegschaal gelegd. Toen Pro en N-VA nog de oppositieb­anken bevolkten, pleitten ze voor een hal op sportzone De Siggert. Maar dit kan een tijdrovend­e ruimtelijk­e procedure worden omdat hier alleen buitenspor­ten zijn toegelaten, iets waarvoor CD&V altijd heeft gewaarschu­wd. Het beleid wil echter liever niet jaren talmen. “Twee andere locaties die ook in overweging worden genomen liggen op stadsgrond­en aan Klein Eind in de buurt van het schuttersl­okaal, of in het centrum op de plaats van de huidige sporthal”, vult schepen voor ruimtelijk­e ordening Jacky Umans (Pro) aan. “Tijdens de infoavond zullen we bij de verschille­nde locaties de voor- en nadelen toelichten om uiteindeli­jk tot een besluit te komen dat ruimtelijk, juridisch en financieel onderbouwd is.” Op maandag 16 december zal de infoavond plaatsvind­en om 20 uur in de grote zaal van het Michielsho­f.

 ?? FOTO GVB ?? Sporthal De Koekoek is verouderd.
FOTO GVB Sporthal De Koekoek is verouderd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium