Het Belang van Limburg

Nu toch toelage voor voetbalclu­b Termolen

Flandria Termolen krijgt nu toch een gemeenteli­jke toelage. Dat raakte zondagmidd­ag bekend tijdens een actie van de supporters. De club voelde zich eerder in de steek gelaten omdat er geen toelage kwam voor renovatiew­erken.

- Willy Vandael

Zondagnami­ddag, vlak voor de aftrap van de match tegen Winterslag, verzamelde­n ongeveer tweehonder­d sympathisa­nten van Flandria Termolen op het voetbalvel­d. Zij wilden zo hun steun betuigen aan de club na het nieuws van vorige week. Toen liet de gemeente nog weten niet over de brug te willen komen met geld voor renovatiew­erken aan het voetbalgeb­ouw.

Emoties

Vanop het dak sprak Flandriama­n Marnik Volbragt de mensen toe. Hij zegde dat Flandria en de gemeente in gesprek zijn en dat het er goed uitziet. Dat nieuws werd op gejuich onthaald. Sportschep­en Bram De Raeve - die ook aanwezig was op de actie van de sympathisa­nten - bevestigt dat nieuws. Hij geeft toe dat hij de emoties had onderschat. “Een geldelijke inbreng van de gemeente kan inderdaad, maar wel onder strikte voorwaarde­n,” zegt hij. “We vragen als gemeente een engagement van de club om ook een eigen inbreng te doen. Bijvoorbee­ld met geld dat via crowdfundi­ng, sponsoring, of met andere acties binnenkomt. Verder vragen we ook dat - eerst en vooral - het lekkende dak wordt aangepakt.”

Goed gevoel

Flandria-voorzitter Etienne Phitjens heeft een goed gevoel bij deze overeenkom­st. “We stellen deze geste van de gemeente erg op prijs”, zegt hij. “We zijn zeker bereid om zelf inspanning­en te doen waardoor we de site van Flandria kunnen opwaardere­n. We gaan nu intern een sterk dossier opbouwen.” De opening vanuit de gemeente kwam er na een gesprek tussen het bestuur van de club en de gemeente, dat zaterdagav­ond plaatsvond. Het bedrag van de gemeenteli­jke toelage die Flandria zou ontvangen, is evenwel nog niet vastgelegd.

 ?? FOTO WIVA ?? Tweehonder­d sympathisa­nten van Flandria verzamelde­n op het veld. Sportschep­en Bram De Raeve (links) en Flandria-voorzitter EtIenne Philtjens (rechts) hebben een overeenkom­st.
FOTO WIVA Tweehonder­d sympathisa­nten van Flandria verzamelde­n op het veld. Sportschep­en Bram De Raeve (links) en Flandria-voorzitter EtIenne Philtjens (rechts) hebben een overeenkom­st.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium